Női Egyetemi bajnokság: Hengerelt a TF a keleti csoport halasztott rangadóján
21
Dec
2023
Női Egyetemi bajnokság: Hengerelt a TF a keleti csoport halasztott rangadóján
2023. december 21.  |  17:12

Négy halasztott mérkőzést játszottak le decemberben a hölgyeknél a keleti csoportban a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A DEAC - Szabó Zita tripla-duplájával - előbb "repülőrajtot" véve győzött a BME-MAFC otthonában, majd megszorongatta a TFSE csapatát. A TF-nek úgy látszik, jót tett a szoros idegenbeli ütközet, mert "évzáróként" valósággal "lelépte" legnagyobb riválisát, a miskolci együttest.

 

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők

 

Keleti csoport:

 

 

Halasztott mérkőzés a 2. fordulóból:

BME-MAFC - DEAC 66-73 (3-21, 21-22, 22-10, 20-20)

Budapest, ELTE sporttelep, 30 néző. V.: Tóth, Fajszi.

 

BME-MAFC: GÉCZI 16/12, SZAKONY 12/6, Sinka 12/3, DRÁVECZ 16, Kardos 2. Csere: Korondán 5, Telek 3, Kohán, Kriston, Budavári, Turcsics. Edző: Gorácz Árpád

DEAC: MEZEI 21/3, GAÁL 15/9, Holinka-Miklós 3/3, SZABÓ Z. 21/9, Szabados 3. Csere: Baczuk 3/3, KOVÁCS R. 7/3, Kovács V, Elekes. Edző: Vasas Orsolya

 

Nyomasztó debreceni fölénnyel kezdődött a mérkőzés, a műszaki egyetemisták két irányítójuk hiányában nem találták az ellenszerét a vendégek letámadásának, rengeteg labdát adtak el, amiből a DEAC könnyű kosarakat szerezett. Az időkérés sem segített a BME játékosain, már az első negyedre eldőlni látszott a mérkőzés. A második negyedtől azonban minden megváltozott. A hazaiak zónája „gondolkodásra” késztette a debrecenieket, akik emiatt visszavettek az iramból és ezzel önmagukat zavarták meg. A műszakiak fokozatosan csökkentették hátrányukat és 57-59-nél már csak kettő pont volt a vendégek előnye. Ekkor azonban újra három eladott labda itt, két bedobott hárompontos ott és eldőlt, hogy a debreceniek nyerik a találkozót. A vendégektől Szabó Zita (21 pont, 12 lepattanó, 11 szerzett labda) tripla-duplával vette ki részét csapata sikeréből, a "műszaki alakulatnál" Drávecz Boróka 16 pontos, 15 lepattanós dupla-dupláig jutott.

 

Gorácz Árpád: - Tíz játékperc előnyt adtunk az ellenfelünknek, aztán küzdöttünk. Ennyire volt elég.

Vasas Orsolya: - Saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de azért nagyon örülünk a győzelemnek.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?/whun_univk_52341

 

 

Halasztott mérkőzés a 3. fordulóból:

 

DEAC - TFSE 48-55 (8-18, 12-13, 16-9, 12-15)

Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 20 néző. V.: Kisházi, Rácz.

DEAC: Gaál 6/3, SZABADOS 8, MEZEI 11/3, HOLINKA-MIKLÓS 7, Szabó Z. 2. Csere: Szabó G. 2, Baczuk 5/3, Jankó, Kovács R. 3, Pallai, Bárdos 4/3. Edző: Vasas Orsolya

TFSE: MÉRÉSZ 13/3, Munkácsi 2 , VLADÁR 13/3, Kelemen 5, VÍGH 7. Csere: BABAY-BOGNÁR 10/6, Barbarics 2, Úr 3/3. Edző: Kováts Gabriella

 

Az első játékrészben felváltva követték egymást a találatok, a debreceniek Mezei Dóra és Szabados Dorottya irányításával igyekeztek tartani a lépést az esélyes fővárosiakkal. A negyed hajrájában ritmust váltott a TF, amit a hazaiaknak nem sikerült lereagálni és ennek köszönhetően Vladár Róza vezetésével tíz pont előnyre tett szert a vendégcsapat az első szakasz végére (8-18). A folytatás ismét kiegyensúlyozott perceket hozott, Kovács Rebeka és Holinka-Miklós Hanna villanásaival fokozatosan dolgozta le hátrányát a hazai csapat. A fővárosiak azonban nem adták könnyen magukat a negyed végére visszatornázták előnyüket és Kelemen Barbara közeli kosarával megőrizték a kétszámjegyű különbséget a második játékrész végére is (20-31). 

Szünet után rendezte a sorait Vasas Orsolya alakulata, a hazaiak többek között Mezei és Baczuk Virág remekelésével csökkentették hátrányukat. A TFSE hibáit kihasználva és a szerzett labdáknak köszönhetően pedig négy pontra zárkózott fel a DEAC az utolsó negyed előtt (36-40). A mindent eldöntő játékrész izgalmas, hajtós küzdelmet hozott. A hajrában még meglephették volna vendégüket a cívisvárosiak, ám csapat szinten az ehhez szükséges pluszt nem sikerült hozzátenni és Mezei villanásai ellenére is Vígh Bernadett és Kelemen révén hét pontos TF sikerrel zárult a mérkőzés (48-55). A vendég sikerben döntő volt, hogy a lepattanó csatát 61-32-re nyerték a vendégek, akiktől Vladár Róza 13 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát ért el.
 

Vasas Orsolya: - Nagyon sajnálom ezt a meccset, mert úgy gondolom, hogy egy soha vissza nem térő lehetőséget szalasztottunk el, azzal, hogy egy a mai napon kevés emberrel felálló, verhető TF-től kikaptunk. Az ilyen lehetőségeket mindenképpen meg kellene ragadni, de valahogy azt érzem, hogy sokszor saját magunk ellenségei vagyunk, és hiába kapaszkodtunk vissza nagyon kemény védekezéssel és szép támadásbeli megoldásokkal, azt a kicsi pluszt, ami még kellett volna nem tudtuk rátenni. Gratulálok a TF-nek, akik a végén szépen váltottak ritmust.

Kováts Gabriella: - Nehéz mérkőzés volt, sokat utaztunk, kevés játékossal. Kemény ellenféllel is játszottunk. A körülmények is nehezítettek voltak, de örülök, hogy a végén csak sikerült egy kis önbizalmat kapnunk és behúzni ezt a mérkőzést. Gratulálok az ellenfélnek és a lányaimnak is!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?/whun_univk_52361

 

 

Halasztott mérkőzés a 4. fordulóból:

 

TFSE - Miskolci Egyetem 130-57 (29-15, 44-10, 32-10, 25-22)

Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 40 néző. V.: Szőts, Fajszi.

TFSE: BAA 21/3, DÚL 11/9,  BURJÁN 11/3, Király 11/6,  , Vígh 8. Csere: BABAY-BOGNÁR 19/9, KELEMEN 11/3, Dömötör 13/9, Úr 7/3, Barbarics 7, Munkácsi 4, VLADÁR 7/3. Edző: Kováts Gabriella.

Miskolci Egyetem: Tóth 4, Kecskés 6/6, SZEGECZKI 20/9, Oláh 3, VÉG-DUDÁS 14 . Csere: Balla 2, Kápolnai 5/3, Lukács, Gondos 3/3, Lenkovics. Edző: Lippai Szabolcs.

 

A csoport első két helyezettje mérte össze tudását, mindkét csapat utoljára lépett pályára a 2023-as esztendőben. Ugyan a miskolciak szerezték meg az első pontokat, azonban Baa Dominika (21/3 pont, 2 lepattanó, 6 szerzett labda, 26 VAL) szerzett labdáinak köszönhetően, hamar átvette a TFSE az irányítást. Az első negyedben még „csak” 14 pontos fórra tettek szert, majd a másodikban kegyetlenül odacsaptak, agresszív védekezésükkel és Babay-Bognár Kinga (19/9 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda, 3 gólpassz, 26 VAL) remek dobóformájának köszönhetően a szünet után még hússzal mélyült a két csapat közötti szakadék. A folytatásban a vendégek Vég-Dudás Anna (14 pont, 7 lepattanó, 15 VAL) révén próbáltak felzárkózni, 6 percen keresztül csak ő tudott kosarat süllyeszteni a TFSE gyűrűjébe, de ez kevésnek bizonyult a házigazda ellen. A TF töretlenül, sok szerzett labdával folyamatosan növelte előnyét egyoldalúvá téve a csoportrangadót. Az utolsó etapban vendégoldalról Szegeczki Nóra (20/9 pont, 5 lepattanó, 15 VAL) kapta el a fonalat, így a felek közel egálra hozták ki ezt a negyedet, a TFSE így is biztosan győzött, és így elvette a miskolciak veretlenségét. Burján Laura 11 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával zárta a rangadót - és az évet!
 

 

Kováts Gabriella: - Őszintén, egy kiélezettebb és színvonalasabb mérkőzésre számítottam a csoportunk második helyezettje ellen, de valljuk be nem a legjobb formájukban érkeztek hozzánk. Természetesen egy pillanatig nem bánom, hogy ilyen főlényesen tudtunk győzni mindezt szép játékkal. Ami késik, nem múlik, idegenben biztosan nehezebb dolgunk lesz, nagyon várjuk már a megmérettetést. Gratulálok a csapatomnak a szép játékképhez.

 

Lippai Szabolcs: - Megfogyva és betegesen érkeztünk, sajnos ma ennyire tellett, reméljük a visszavágón hazai pályán jobb teljesítményt tudunk nyújtani. Gratulálunk a TF csapatának.

 

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?/whun_univk_52401

 

Halasztott mérkőzés a 6. fordulóból:

Nyíregyházi Egyetemi SE - SZTE-Szegedi RSC 31-90 (10-24, 10-21, 7-20, 4-25)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, V.: Nyíri, Cservenyák-Pál.

Nyíregyházi Egyetemi SE: Király 2, Oláh 2, Páll, Ménes, KARAKÓ 25. Csere: Seres, Kaczúr, Ádám 2. Edző: Farkasinszki Orsolya.

SZTE-Szegedi RSC: TASI 14, ANTAL 21/6, CZINTOS 19/9, FÖLDING 12/6, Bende 6. Csere: Bodnár 6, VÁRADI 8, Ódry 4. Edző: Zsemberi Erika.

 

Pörgős, jó iramú játékkal indult az összecsapás. Az hamar kiderült, hogy a vendégek csapatként "több lábon állnak". Fokozatosan növelte előnyét az ügyesen kombináló, távolról is jól dobó szegedi együttes, a hazaiak a 25 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát elérő Karakó Dorina jóvoltából rövid időszakokra felnőttek a feladathoz és kiegyenlítetté tették a játékot, de a fölényes szegedi sikert nem tudták kétségessé tenni.

 

Farkasinszki Orsolya: - Nagyon örülök, hogy így sikerült lezárnunk az évet. Azt gondolom, hogy mérkőzésről mérkőzésre látszik a lányok fejlődése és élvezik a játékot. Ez már az utóbbi három mérkőzésünket jellemezte. Gratulálok a Szegednek és a lányaimnak is! Jövőre folytatjuk.

Zsemberi Erika: - A téli szünet előtti utolsó mérkőzésen megszereztük első győzelmünket. Köszönjük a sportszerű, jó hangulatú szervezést a hazai csapatnak. Szép ünnepeket kívánunk!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?/whun_univk_52461

 

 

Halasztott mérkőzés:

5. forduló: SZTE-Szegedi RSC - TFSE 2024. 01.29.

 

 

Fotó: Práczki Péter

 

Vármegyei szövetségek