Légiós körkép: Magyar játékvezető az NBA Nyári Ligájában
15
Jul
2024
Légiós körkép: Magyar játékvezető az NBA Nyári Ligájában
2024. július 15.  |  15:30
Befejeződött az NBA California Classic nevű nyári ligás tornája, amelyen a Los Angeles Lakers is szerepelt. Az arany-lilák az utolsó napon 80-76-ra kikaptak a Miami Heattől, így három vereséggel zártak San Franciscóban. Valerio-Bodon Vincent 5 perc játéklehetőséget kapott ezúttal, 2 lepattanóig jutott. Las Vegasban elindult a "nagy" Summer League is, itt 99-80-ra kapott ki elsőre a Lakers a Houston Rocketstől - a magyar fiú ezúttal nem került pályára.
 
Volt azonban így is magyar a pályán Vegasban: Praksch Péter volt az egyik játékvezető a San Antonio Spurs és a Portland TrailBlazers összecsapásán, amelyet 83-77-re nyert a Spurs.
 
 
A WNBA-ben folytatódtak a küzdelmek, a Minnesota Lynxnek pedig nem volt jó hete: két vereséget is szenvedett a gárda előbb a Seattle Storm otthonában (91-63), majd az Indiana Fever ellen (74-81). A Lynx így 16-8-cal áll, és visszacsúszott nyugat második helyére, a Las Vegas Aces mögé. Juhász Dorka a Storm ellen 4 pontot, 7 lepattanót, illetve 1-1 gólpasszt és szerzett labdát jegyzett, míg a Fever ellen 8 pont, 6 lepattanó és 2 blokk (10 VAL) került a neve mellé.

Vármegyei szövetségek