Az MKOSZ és a MEFS együttműködésében elindult az új  Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Kosárlabda Bajnokság (MEFOB)
31
Jan
2013
Az MKOSZ és a MEFS együttműködésében elindult az új Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Kosárlabda Bajnokság (MEFOB)
2013. január 31.  |  00:00
A veszprémi Pannon Egyetem és a Budapesti Semmelweis Egyetem találkozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csarnokában, a 2012-ben indított MEFOB FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG ELSŐ MÉRKŐZÉSÉN!


   Az MKOSZ képviseletében Práczki Péter, a MEFOB bajnokság egyik szervezője dobta fel a bajnokságot inditó labdát 

 


 
Ezzel a mérközéssel elindult az - MKOSZ-MEFS kooperáción alapuló - új MEFOB, mely egyetemi kosárlabda bajnokságot szeretnék  az MKOSZ és a MEFS szervezői országos szinten - nem csupán a kosarasok - hanem más sportágak számára is,  az egyetemi közösségi együttműködés példájává tenni.


Mindenképpen dícséretes, hogy az MKOSZ és a MEFS-nek közösen sikerült, az öt kiemelt sportág közül ELSŐKÉNT - ráadásul EURÓPÁBAN is egyedülálló módon - Egyetemi és Főiskolai Bajnokságot megvalósítani! 


Práczki Péter, az MKOSZ MEFOB képviselője az első mérkőzésen elmondta, hogy a MEFOB bajnokság nem csupán a kosárlabda sportág számára kiemelten fontos, ui. a bajnokságon keresztül lehetőség nyílik európai keretek között is megjelenni, hanem a hazai egyetemek és főiskolák számára is rámutat a MEFOB bajnokság arra az irányra, mely azt feltételezi, hogy csakis az országos szinten is közösen elfogadott, hosszútávon stratégiailag is jól átgondolt - oktatás és tudományfejlesztés, kulturális- és sportkapcsolatok szintjén történő közösségi összetartás fejlesztése az az erő, mely valódi hozzáadott értéket hoz a magyar egyetemi és főiskolai hallgatók számára. Szerinte az új MEFOB bajnokság is ezen az úton jár... 

Azelső MEFOB mérkőzés végül a Pannon Egyetem győzelmével zárult (63:52).

 

 

                                                                                Némedy Marianna






 


 


 






Vármegyei szövetségek