Szolnok-Körmend a vasárnapi döntőben
20
Feb
2016
Szolnok-Körmend a vasárnapi döntőben
2016. február 20.  |  21:51


Előzetesen a PVSK - Szolnok elődöntő ígérte a kevesebb izgalmat a Zsíros Tibor Magyar Kupa elődöntői közül, különösen úgy, hogy a baranyai gárdából hiányzott az egyik legjobbjuk, Nelson. Nem is kezdtek a csapatok olyan lendülettel, mint a Körmend és a Sopron, ám az első percek kapkodása után kifejezetten jól tartotta magát a Pécs, s szép betörésekből szorosan ott loholt a címvédő nyakán. Aztán az utolsó percben elég volt két eladott labda, s pillanatok alatt ellépett az Olaj. Boriszov és Burell triplájával pedig tíz pont fölé nőtt a különbség a negyed végére (17-28).A második negyedben sem vett vissza a tempóból a Szolnok, s bár némi könnyelműséget időnként felfedezhettünk náluk, de ennek ellenére továbbnövelték a különbséget. Különösen Burell volt elemében ekkor, szép kosarakkal és passzokkal vétette magát észre, s három perc alatt húsz pontosra nőtt a különbség (17-37). A négyperces pécsi kosárcsendet Popadics törte meg, viszont a szolnoki magassági fölénnyel nem tudott mit kezdeni Csikre Ferenc csapata, így könnyű kosarakat dobhattak a piros-feketék. Somogyi büntetőivel már közel harminc ponttal vezetett a címvédő (23-50). A félidő végére kicsit kiengedett az Olaj, így némileg közelebb férkőzhetett a Pécs (32-56).

A fordulás után „erősen" érezhető volt a hangulaton és a tempón is, hogy minden lényegi kérdés már eldőlt. Nyugodtan játszottak a csapatok, jó edzőmeccsé szelídült az elődöntő. Pór Péter tudott arra is figyelni, hogy ki mennyit pihenjen a vasárnapi döntő előtt.Persze a maradék időt is le kellett játszani, s az egyre hanyatlóbb szolnoki figyelmet jól használták ki Buduimirék, s szépen apránként csökkentették hátrányukat a 32. perc végére (60-79).
A maradék játékidőben aztán mindkét csapatban pályára léptek a perememberek. Ennek ellenére jutott némi "esemény" is a végére, Harazin és Somogyi összeakaszkodott, mindkettejüket kiállították a játékvezetők. A végén az Olaj megérdemelten jutott a döntőbe, ahol a másik hatszoros kupagyőztessel, a Körmenddel találkozik vasárnap.

PVSK-PANNONPOWER - Szolnoki Olaj KK 69-92 (17-28, 15-28, 22-23, 15-13)
SYMA-csarnok, 800 néző
Vezette: Benczur T., Török R., Frányó P. (Bukta B.)
PVSK: WALKER 15/3, Popadics 12/6, Bíró 9/3, Budimir 8, Horti 6 Csere: Antóni 5/3, Harazin 6, Czukor 8/3, Demeter -, Popgyákunik -, Kővágó-Laska -
Szolnok: Wittmann 6/3, Kovács 5, Vojvoda 8/6, MILOSEVICS 8/6, Gregory 4 Csere: BURRELL 14/6, BORISOV 17/9, KELLER 16/3, JONES 8, Somogyi 5, Kovács -, Peringer 1

Csirke Ferenc: Nyolc percig Európa kupás csapatnak érezhettük magunkat, addig volt szorosabb a meccs. Nekünk a részsikerek is fontosak, így örülök annak, hogy a második félidőt megnyertük. Igyekszünk a bronzmeccset megnyerni, de nagyon fog hiányozni Harazin Tamás.

Czukor Bence: Erős csapat az Olaj, nem volt reális a győzelmünk. Készülünk a bronzmeccsre, számunkra hatalmas siker, hogy a négyben lehetünk.

Pór Péter: A mi águnkon az első mérkőzés volt a nehezebb. Az első negyedben el tudtunk húzni, ezt követően tudtam rotálni, pihentetni a kulcsembereket. Örülök, hogy élvezték a fiúk a játékot. Holnap fontos lesz, hogy ki bírja jobban fizikálisan a meccset. Keller Ákos: Jól kezdtünk, úgy, ahogyan kellett, ezzel meg is nyertük lényegében a meccset. Holnap a döntőben győzelmet várok.

Vármegyei szövetségek