U20-as B divíziós férfi Eb: Nem sikerült a legjobb négy közé jutnunk
19
Jul
2024
U20-as B divíziós férfi Eb: Nem sikerült a legjobb négy közé jutnunk
2024. július 19.  |  19:10
A negyeddöntők küzdelmeivel folytatódott a B divíziós U20-as Európa-bajnokság. A magyar válogatott számára a következő ellenfél Románia volt. A mérkőzésen nem sikerült felülkerekednünk a házigazdákon, akik mezőnyben hatékonyabbnak bizonyultak. A 94-62 arányban elszenvedett vereséget azt jelenti, hogy nem sikerült a legjobb négy közé kerülnünk, a folytatásban helyosztó mérkőzéseken javíthatunk.
 
 
Somacescu triplájával vette kezdetét a negyeddöntő, Lungu törte fel könnyen a védelmünket, de Csut ei kettesével mi is feliratkoztunk az eredményjelzőre. Lungu és Oinaru gyors kosaraival meglépett Románia, Carlos Vallejo időt kért (9-2). Csendes gólpasszából Csuti egy hármast is bevágott, Lungu verte meg emberét, Antonescu volt pontos kintről, Reizinger a sarokból válaszolt. Badalau fejezett be a festékben, Somacescu elképesztő 2+1-et csinált, Lapuste ehhez a büntetőt rontotta el (21-8). Halmai dobta be a büntetőit, Badalau tört be, Reizinger floatere volt jó. A negyedet Nistor triplája és Cseh kettese zárta (26-14). 
 
 
Pleesz kosarával folytatódott a játék, Cseh ziccere után pedig időt kért Románia. Nistor triplája törte meg a lendületünket, Cseh verte meg egy az egyben emberét, Pleesz zsákolásával zárkóztunk tovább, Lungu felelt (31-22). Bor kettőből egy büntetőt értékesített, Lapuste hármasával kúszott ismét 10 pont fölé a differencia, majd a román játékos két büntetőt is a helyére rakott. Somacescu egy eladott labdát használt ki, Lungu üres ziccere után ismét időt kértek a mieink (40-23). Meszlényi dudaszós tempója zárta le a 9-0-s román futást, Oinaru büntetői voltak jók, Lungu növelte tovább a különbséget. Csendes és Schmera játszott össze, Lapuste bravúros dobást értékesített, Csátaljay triplája után kértek időt a románok (46-30). A félidőig jelentősen nem változott a két csapat között a távolság, így nehéz helyzetből vártuk a második félidőt (48-33).
 
 
Lassan kezdett mindkét csapat a harmadik negyedbe, több, mint két perc telt el, mire Badalau megszerezte az első pontokat egy triplával. Cseh dobta be a büntetőit, Badalau megint beköszönt távolról, Cseh újabb két pontot szerzett (54-37). Oinaru tett fel egy bejátszást amire Csátaljay egy hármassal válaszolt, de Badalau azonnal visszadobta a túloldalon. Cseh ismét bedobta a büntetőket, viszont sorozatban két könnyű ziccert tettek fel a románok, így Carlos Vallejo időt kért (63-42). Halmai mutatott be egy 2+1-et, aztán ismét villant, Lapuste egy pontot a vonalon hagyott. Csuti sportszerűtlenje után ismét átlépte a 20 pontot a különbség, ami meg is maradt a negyed végéig (69-47).
 
 
Cseh pontjai indították a záró etapot, Stan tempója volt jó, Somacescu talált be távolról, Lungu pedig egy alley-oopot fejezett be. Egy újabb román dupla után időt kértünk, viszont a harmincat így is átlépte a hazaiak előnye. Értelemszerűen a mérkőzés már eldőlt, a hátralévő időben csak a differencia volt a kérdés. A románok bejutottak a legjobb négy közé, míg a mieink az 5-8. helyért folytatják a küzdelmeket az Európa-bajnokságon (94-62). - írta a BB1.hu
 
Románia - Magyarország 94-62 (26-14, 22-19, 21-14, 25-15)
 
U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Románia, Pitesti, Pitesti Arena
Negyeddöntő
V.: Zashchuk, S. (UKR), Köyici, D. (TUR), Izak, J. (SVK)
 
Románia: Somacescu 13/6, Carstea -, Lungu 23/3, Antonescu 3/3, Oinaru 5. Csere: Lapuste 15/3, Puscasu 7, Diaconescu 3, Tanase -, Badalau 13/9, Nistor 8/6, Stan 4.
 
Magyarország: Csendes 3/3, Meszlényi 2, Cseh 17, Hajdu 2, Csuti 5/3. Csere: Reizinger 5/3, Csátaljay 10/9, Halmai 7, Schmera 4, Pleesz 4, Kaye 2, Bor 1.
 
 
Forrás - BB1 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek