U20-as B divíziós férfi Eb: Ukrajna ellen maradtunk alul
16
Jul
2024
U20-as B divíziós férfi Eb: Ukrajna ellen maradtunk alul
2024. július 16.  |  22:15
Ukrajna ellen folytatta szereplését az U20-as férfi válogatottunk a B divíziós Európa-Bajnokságon. A fontos téttel bíró találkozón végül 73-81 arányban maradtunk alul, aminek következtében a Svédország elleni mérkőzésünk győznünk kell a legjobb nyolcba jutáshoz.
 
 
Skutyelnik ziccere után Csuti szerezte meg az első pontjainkat az ukránok elleni meccsen, ami nagy téttel bírt mindkét csapat számára, a mieink győzelem esetén biztosan kvalifikálhatták magukat a legjobb nyolcban. Reizinger fejezett be egy alapvonali bedobást, Skutyelnik újabb kosarára Meszlényi felelt. Ismét a Sopron játékosa villant, Kolawole váltott két pontra egy bejátszást, Hajdu tempója volt pontos, Sypalo emelt be egy nehéz dobást Csuti szorításában (10-8). Csuti és Skutyelnik váltott kosarat, Bor növelte az előnyünket, Klitschko maradt üresen a palánk alatt, Karasov pedig egyenlített (14-14). Skutyelnik dobta a mérkőzés első tripláját, Hajdu azonnal megszerezte a másodikat, így a negyed döntetlennel ért véget (17-17).
 
 
Kolawole egy pontot a vonalon hagyott, Halmai is, Cseh mutatott be egy 2+1-et, Sypalo zsákolt. Karasov üres hármast dobott be, Csátaljay értéksítette a technikai miatt megítélt büntetőt, Halmai egyenlítése után Kholod faulttal együtt is betalált, majd ugyan a büntetőt kihagyta, de a lepattanóból még egy duplát jegyzett, Sypalo kosara után kért időt Carlos Vallejo (23-29). Csendes hármasával zárkóztunk, Ukrajna is időt kért. Csuti dudaszóra dobott be egy tempót, Meszlényi triplájával fordítottunk, ellenfelünk ismét időkérés mellett döntött (31-29). Sypalo a második büntetőjét dobta be, Karasov zsákolt, Nikolaichuk és Meszlényi kosarai zárták a félidőt (33-34).
 
 
Kolawole kettesével folytatódott a játék, Hajdu triplájával értük ismét utol ellenfelünk, Sypalo faulttal együtt is betalált, de a plusz egy kimaradt. Csuti dolgozott remekül a festékben, Sypalo tett vissza egy rontott dobást, Csendes egy büntetőt dobott be. Klitschko értékesítette Skutyelnik bejátszását, Novikov lépett be a legjobb ütemben az alapvonalon, Meszlényi kettesére Karasov hármassal felelt (41-47). Kabanov büntetőivel 8 ponttal ellépett az ukrán csapat, Kolawole faulttal együtti ziccerével ez már 10-re hízott, a mieink időt kértek. Reizinger zárta le a rossz sorozatunkat, Csátaljay és Halmai büntetőivel zárkóztunk. Skutyelnik nehéz ziccert tett fel, Csuti felelt erre, az ukrán aztán csak egy büntetőt dobott be, Csuti pedig zsákolt (50-54). Skutyelnik egy triplával folytatta a sort, a negyedet Halmai pontjai zárták (53-57).
 
 
Csuti használt ki egy bejátszást, Kabanov volt pontos távolról, megint Csuti következett. Sypalo ziccerezett, Klitschko zsákolt, a mieink pedig ismét időt kértek (57-64). Meszlényi nagy hármast süllyesztett el, Kabanovtól jött azonnal a válasz, Novikov csent labdát és üres ziccert tett fel. Cseh a második büntetőjét dobta be, Kabanov a sarokból sem rontott, Kholod révén pedig 13 pontra nőtt a differencia (61-74). Kholod zsákolt, Meszlényi zárta le a futást, Halmai 2+1-ével 10 pontra jöttünk vissza. A hátralévő időben azonban már nem volt esélyünk a fordításra, 8 pontos vereség lett a vége, így Svédország ellen nyernünk kell a legjobb nyolcba jutáshoz (73-81). - írta a BB1.hu
 
Magyarország - Ukrajna 73-81 (17-17, 16-17, 20-23, 20-24)
 
U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Románia, Mioveni, Sala Sporturilor Mioveni
Csoportkör
V.: Uuehendrik, M. (EST), Dori, G. (ITA), Cotrobbas-Dascalu, V-T. (ROU)
 
Magyarország: Csendes 4/3, Meszlényi 16/6, Reizinger 6, Hajdu 8/6, Csuti 16. Csere: Cseh 4, Csátaljay 5/3, Halmai 10, Schmera -, Pleesz 2, Kaye -, Bor 2.
 
Ukrajna: Kolawole 7, Skutyelnik 15/6, Kholod 8, Nikolaichuk 2, Sypalo 15. Csere: Chrornohrytskyi -, Kabanov 14/12, Novikov 4, Karasov 10/6, Klitschko 6. 
 
 
 
Forrás - BB1.hu
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek