U20-as B divíziós férfi Eb: Magabiztos győzelem Portugália ellen
20
Jul
2024
U20-as B divíziós férfi Eb: Magabiztos győzelem Portugália ellen
2024. július 20.  |  17:12
Románia ellen elszenvedett vereség után Portugália következett az U20-as válogatottunk számára a B divíziós Európa-bajnokságon. Carlos Vallejo tanítványai éltek javítási lehetőségükkel, mivel a mérkőzést végig kontroll alatt tartva, 82-55 arányban tudtak diadalmaskodni. Következő ellenfelünk az 5-6. helyért a másik ágon Szlovákia válogatottját legyőző Georgia lesz.
 
 
Baker rögtön a mérkőzés legelején egy 2+1-es akciót mutatott be, aztán viszont kettőből egy büntetőt értékesített, Csendes gólpasszából Csuti talált be. Horta tett fel akrobatikus ziccert, Palavra is faulttal együtt szerzett kosarat, Halmai a második büntetőjét dobta be, Cseh mindkettőt. Kaye 2+1-ével egy pontra zárkóztunk fel, Halmai verte meg nagyszerűen az emberét, Csendes pedig távolról volt pontos, sőt Kaye is elsüllyesztett egy triplát. A negyed utolsó 6 perc és 51 másodpercében egy pontot sem szerzett Portugália, így egy negyed után csapatunk 9-2-ről fordítva 7 pontos előnyből várta a folytatást (16-9).
 
 
Egy nagyszerű játékot követően Csendes tett fel üres ziccert, majd 9 perc után Panzo törte meg a jeget Portugália szempontjából a festékből. Bor remek horoggal szerzett két pontot, Reizinger duplájával pedig 10 pont fölé kúszott az előnyünk (22-11). Seixas faulttal együtt is bedobta a triplát és a plusz egyet is utána, Bor találta meg remek passzal a sarokban Reizingert, aki nem is hibázta el a lehetőséget. Seixas és Horta szerzett nagyon gyorsan négy pontot, ez nem is tetszett Carlos Vallejónak, aki azonnal időt kért (25-19). Csátaljay sportszerűtlenje után Luis Silva egy büntetőt értékesített, Cseh kettőt, Seixas fordult le okosan, viszont Csuti egy triplával felelt a túloldalon. Seixas visszadobta a hármast, majd Luis Silva is beköszönt kintről, így a mieink ismét időt kértek (30-28). Kaye és Santos váltott kosarat, Cseh triplája után Baker és Pleesz szerzett két-két pontot, a nagyszünetben így öt ponttal álltunk jobban ellenfelünknél (37-32).
 
 
Reizinger magyar kosárral kezdődött a második félidő, Kaye zsákolt, Bor ziccere után ismét 10 pont felett járt az előnyünk, Portugália időt kért. Dias zárta le a mieink futását, egy portugál eladott labdát Csendes büntetett meg három ponttal, Baker Kaye szorításában tett fel nehéz ziccert, Cseh egy pontot a vonalon hagyott (50-36). Seixas talált be távolról, majd Halmai sportszerűtlenje után két büntetőt is a helyére tett, Luis Silva hozta még közelebb Portugáliát. Seixas fordult be szépen, Cseh tört be, Bor egy büntetőt dobott be, majd a Szeged játékosa is, viszont egy ziccerrel javított, így megint kétszámjegyű volt a differencia, ami megmaradt a negyed végéig (58-47).
 
 
Bor ziccere nyitotta meg a záróetapot, Cseh fejezett be egy gyorsindítást, Dionisio szerezte meg első pontjait. Csendes szórt egy triplát, Pedro sportszerűtlenje után Reizinger és Hajdu révén már 20 ponttal álltunk jobban Portugáliánál, Santos kettesére Bor felelt három ponttal. Az utolsó 4 percre végül 19 pontos különbséggel érkeztünk meg, a portugálok pedig a maradék időben nem tudtak csodát tenni. A mieink így az ötödik helyért játszhatnak vasárnap, az ellenfél a szombati napon Szlovákiát legyőző Georgia lesz (82-55). - írta a BB1.hu
 
 
U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Románia, Pitesti, Pitesti Arena
Helyosztó mérkőzés (5-8. helyért)
V.: Zashchuk, S. (UKR), Tukiss, E. (LAT), Cotrobas-Dascalu, V-T. (ROU)
 
Portugália: Baker 10, Dias 2, Horta 4, Santos P. 4, Seixas 18/9. Csere: Dionisio 2, Silva L. 10/3, Silva T. -, Palavra 3, Panzo 2, Victo -, Santos P. -.
 
Magyarország: Csendes 17/15, Bor 10/3, Cseh 15/3, Hajdu 6/6, Csuti 5/3. Csere: Reizinger 8/3, Csátaljay -, Halmai 5, Schmera -, Pleesz 4, Kaye 10/3, Meszlényi 2.
 
 
Forrás - BB1 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek