Hepp-kupa: Oroszlány-Vasas a döntőben
20
Feb
2016
Hepp-kupa: Oroszlány-Vasas a döntőben
2016. február 20.  |  18:13

Metal-Work Bonyhádi KSE - OSE Lions 74-81 (20-13, 27-25, 13-25, 14-18)

Az NB1/B két meghatározó csapata, a Bonyhád és az Oroszlány játszotta a második elődöntőt a Hepp Kupában. Az oroszlányi szurkolóknak köszönhetőn remek hangulatban kezdődhetett a mérkőzés. Ugyanakkor annak aligha örült a mintegy 150-200 piros-feketébe öltözött drukker, hogy az első pillanatoktól a bonyhádiak uralták a mérkőzést. A paksiak egykori klasszisa, Jan Pavlik vezetésével pontosabban, jobban játszottak ellenfelüknél, akik közül egy másik egykori élvonalbeli, Tanács Attila szorgoskodott a pontszerzésben. Bár pontban is előbbre tartottak a bonyhádiak, különösen a védekezésükre lehettek ekkor büszkék, hiszen mindössze 13 pontot kaptak az első negyedben.

A második játékrész sokkal kiegyenlítettebb volt. Igazából egyik csapat sem törődött túl sokat a védekezéssel, ami a látványnak kétségtelenül jót tett, de az oroszlányi felzárkózási kísérleteknek egyáltalán nem. Egyszerűen nem tudtak közelebb férkőzni Wehnerék a Bonyhádhoz, sőt, a nagyszünetig a dobópárbajból is ők jöttek ki jobban kettő ponttal.

A fordulás ezúttal nem csupán térfélcserét jelentett, úgy tűnt, mintha két teljesen kicserélődött csapat tért volna vissza az öltözőből. Az oroszlányiak remekül játszottak, míg a bonyhádiak alig találtak be a gyűrűbe. Wehner és Kiss Kornél remekül játszott, sikerült tempót diktálniuk, amit a Bonyhád egyszerűen nem tudott követni.

A végjátékra sok kérdés már nem maradt, a tomboló oroszlányi nézők által űzött OSE megérdemelten nyerte meg a Hepp Kupa második elődöntőjét, s jutott be a vasárnapi fináléba.

Vármegyei szövetségek