Hepp-kupa: a Vasas az első döntős
20
Feb
2016
Hepp-kupa: a Vasas az első döntős
2016. február 20.  |  14:45


 DEAC Kamilla - Vasas Akadémia 77-84 (17-23, 24-17, 20-24, 16-20)

A Hepp Kupa első meccsén a kezdetekben láthatóan a debrecenieket zavarta jobban a Syma csarnok hatalmas légtere, nehezen találták a gyűrűt, a pontatlanságokat pedig könnyű kosarakkal kíméletlenül megbüntette a Vasas. Nagy Ágoston időkérése rendet tett a debreceni fejekben, s Nagy Botond vezetésével fokozatosan felzárkóztak, majd a második negyed elején éppen Nagy két triplájával utol is érték ellenfelüket (26-26). Innentől felváltva estek a kosarak, hol a Vasas, hol a Debrecen vezetett. A hajdúságiaknál Nagy Botond továbbra is remekül célzott, egyértelműen ő húzta csapatát. A Vasas jobban elosztotta a terheket, de a szigorodó debreceni védekezés ellen nekik is meg kellett küzdeniük minden kosárért. A fővárosiaknál Katona Róbert játszott remekül, amikor ő pályán volt, érezhetően veszélyesebb volt a Vasas. Ennek ellenére elsősorban Nagy Botond remeklésének köszönhetően (17 pontig jutott az első félidőben) a DEAC vezetett egyetlen ponttal (41-40).

A fordulás után a DEAC vette át a kezdeményezést, de ez sem jelentett markáns különbséget, csak annyit változott a korábbiakhoz képest, hogy többnyire ők vezettek. Aztán a 17. percben sikerült gyorsítania játékán a Vasasnak, így átvették a vezetést, s a félidő hajrájának hétpontos vezetéssel vághattak neki (53-60). Innentől azonban érthetetlenül kapkodni kezdtek, s a Debrecen szorossá tudta tenni az állást (61-64).

A záró negyedet újfent a Vasas kezdte jobban, Boros Márk és Garamvölgyi Ákos pontjaival hét ponttal megléptek (65-72). Hatalmas hullámzások jellemezték a mérkőzést, előbb felzárkózott a DEAC két pontnyira, majd elég volt két rossz támadás, s máris a Vasasnál volt a nyolcpontos előny.Így aztán három perccel a vége előtt Nagy Ágoston időkéréssel próbált változtatni a debreceniek játékán, de nem igazán járt sikerrel. A dobások kimaradtak, így a higgadtabb budapestiek megérdemelten jutottak a Hepp Kupa vasárnapi döntőjébe.

Vármegyei szövetségek