A legnagyobb érdeklődéssel várt negyeddöntő kétségtelenül a címvédő Szolnoki Olaj KK és az Alba Fehérvár volt.
19
Feb
2016
A legnagyobb érdeklődéssel várt negyeddöntő kétségtelenül a címvédő Szolnoki Olaj KK és az Alba Fehérvár volt.
2016. február 19.  |  23:15
A tét nagysága, na meg a másik erejének tisztelete miatt igen óvatosan kezdtek a csapatok. A szolnokiak a fehérvári gyorsindításokat igyekeztek megállítani, míg a vendégek szigorú védekezéssel és abból indított gyors támadásokkal igyekeztek operálni. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, az egyik oldalon Lóránt és Cherry villogott, míg a túloldalon Vojvoda és Milosevics húzta az övéit. A támadólepattanókat jobban szedő Alba tartott jobbára előbbre, az első negyed végén Simonék négy ponttal megléptek a Szolnoktól.

A második negyedet jobban kezdte az Alba, Pearson és némi meglepetésre Luka Markovics kosaraival 12 ponttal elhúztak. Pór Péter időkérése jót tett csapatának, ugyanis szépen lassan előbb eltüntették a különbséget, majd Vojvoda dudaszós triplájával a nagyszünetben egy ponttal már ők tartottak előbbre (41-40).

A fordulás után az első percekben alaposan belehúztak a csapatok, triplaváltás, szép kosarak, de maradt a rendkívül szoros állás. Kenny Cherry remekül játszott, vezetésével a negyed felére három ponttal az Alba tartott előbbre (49-52).

A fehérvári irányítóval a továbbiakban sem tudtak mit kezdeni a szolnokiak, nagyszerű játékának köszönhetően ismét meglépett ellenfelétől az Alba, s a záró tíz percet ötpontos előnnyel várhatták.

Bár a negyedik negyed elején hét ponttal is meglógott az Alba (70-63), de pillanatok múlva ismét ott loholt a fehérváriak nyakában a bajnokcsapat. 77-75-nél már csak egy támadásnyi előnye maradt Lórántéknak, de az is hamar elolvadt Jones egyenlítése után, sőt a következő pontokat is szolnoki - nevezetesen Wittmann a büntetővonalról - szerezte, így hosszú idő után átvették a vezetést. A meccs befejezése kisebb büntetőpárbajba torkollott, két pontos Szolnoki vezetésnél 2 másodperccel a vége előtt Chery dobhatott kettőt a vonalról az esetleges hosszabbításért, de az elsőt elhibázta. A másodikat bedobta ugyan, de talán itt jobb lett volna egy lapattanó utáni próbálkozással egyenlíteni, mert a hátralévő minimális idő már újabb támadási kísérletre nem volt elég, miután Vojvoda viszont taktikusan szándékosan kihagyta a második büntetőjét.

Igazi kupacsatát láthattak a szépszámban kilátogató drukkerek, sajnálatos módon azonban az egyik csapatnak búcsúznia kellett, és ez ezúttal a kevésbé szerencsés Alba volt.

Szolnoki Olaj KK - TLI-Alba Fehérvár 87-86 (20-24, 21-16, 17-23, 29-23)
SYMA-csarnok, 2200 néző
Vezette: Földházi T., Györffy P. A., Szabó G. (Hartyáni Zs.)
Szolnok: Wittmann 7/3, Kovács P. -, VOJVODA 18/9, MILOSEVICS 15, Gregory 5 Csere: BURRELL 21/12, Boriszov 10/6, Jones 10, Keller 1
Alba Fehérvár: CHERY 22/3, Myles 3/3, Supola 5/3, SPURLOCK 18/9, LÓRÁNT 11/3 Csere: Markovic 8, PEARSON 13/3, Csorvási 6, Simon -
Kipontozódott: Spurlock (40. perc), Lóránt (40. perc)

Statisztika:  http://kosarsport.hu/game/hun_cup/x1516/hun_cup_4

Vármegyei szövetségek