A Pécs lépett túl sikeresen a negyeddöntőn
19
Feb
2016
A Pécs lépett túl sikeresen a negyeddöntőn
2016. február 19.  |  20:38
A Falco és a PVSK összecsapásán arra is kereshettük a választ, hogy ki tud ebből a hullámvölgyből kilábalni ezen az estén.

Jobban kezdett a Falco, Váradi triplájával és ügyes gólpasszaival gyorsan előnyhöz juttatta csapatát (3-10). Aztán az álmos kezdésből felébredt a Pécs is, s Popadics kosaraival utolérték a szombathelyieket. A pécsi feltámadást újabb Falco-pontok követték, így az első tíz perc végére ők vezettek.

A hullámvasút a második negyedben is folytatódott, s ekkor igazolták a csapatok: valóban nincsnek jó formában. Hiba hiba hátán, bizony kevés jó megoldásnak tapsolhattak a nézők. A kapkodás nyertese a Pécs volt, szépen lassan négy perc alatt utolérték Váradiékat, sőt, a Popadics második triplájával már ők vezettek (27-24).

A Falco játéka teljesen szétesett. Kezdett meglépni a Pécs, Harazin kettesével már tízzel is vezetek (34-24).  Egy rövid szombathelyi felzárkózást a pécsiek legjobbja, Bíró Olivér zárt le egy triplával, 14 pontnál járt már ekkor. A szünetre végül kilencpontnyi előnyt tudott kiharcolni a PVSK.

A fordulás után a Falco két fiatalja, Váradi és Bognár vette hátára a csapatot, nekik köszönhetően három perc alatt két pontnyira felzárkóztak a szombathelyiek (43-41). Csirke Ferenc időkéréssel próbálta megállítani az erőre kapó ellenfelet, ám a szigorúbbá váló szombathelyi védekezéssel nem tudtak mit kezdeni. Csomagics triplájával át is vette a vezetést Kálmán László csapata (43-46).

A pécsi kosárcsendnek Popadics vetett véget, sőt, a hetedik perc végére már Kálmán mesternek kellett időt kérnie, hogy lezárja a 7-0-s pécsi sorozatot (50-46). Nos, nem igazán sikerült, így a záró játékrésznek hatpontos pécsi vezetéssel vághattak neki a csapatok.

A negyedik negyed szombathelyi kosarakkal indult, aztán Rakic fegyelmezetlensége és reklamálás miatti technikaija ezúttal a lehető legrosszabbkor jött, mivel megtorpant a csapata, míg a PVSK tízpontosra növelte előnyét a 34. percre (62-52).

A szombathelyiek felzárkózási esélyeit igencsak csökkentette, hogy csak momentumai akadtak a kulcsembereknek, míg a túloldalon többen is hozzá tudtak szólni a meccshez. Különösen a meccs legjobbjával, Marko Popadiccsal nem tudtak mit kezdeni Váradiék. A végére már lélekben is feladták a meccsek a sárga-feketék, így a pécsiek nagyarányú győzelmet arathattak, s készülhetnek a szombati elődöntőre.

PVSK-PANNONPOWER - Falco-Trend Optika KC Szombathely 81-61 (16-22, 23-8, 17-20, 25-11)
SYMA-csarnok, 700 néző
Vezette: Cziffra Cs., Jakab L., Boros T. (Mustos T.)
PVSK: WALKER 11/3, POPADICS 23/9, BÍRÓ 18/9, Budimir 4, Horti 8 Csere: Nelson 4/3, HARAZIN 12, Antóni -, Czukor -, Kővágó-Laska -, Popgyákunik -, Demeter 1
Falco: Rundles 9/3, Butorac 6/3, Váradi 8/6, Csomagics 14/6, WRIGHT 9 Csere: BOGNÁR 13/3, Rakics 2, Hódi -, Kovács -, Bagó -, Kozma -

Csirke Ferenc: Jobban jöttünk ki az elmúlt hetek kudarcaiból, mint a Falco. Külön örülök annak, hogy ismét tudtunk csapatként játszani. Úgy gondolom, fizikálisan tudtunk a Falco fölé kerekedni. Nekünk nagy eredmény ez a siker!

Bíró Olivér: Gratulálok a csapatomnak, egy rossz széria után tudtunk felállni.

Kálmán László: Jól kezdtünk, de érthetetlen módon elveszítettük a ritmusunkat. Ugyan képesek voltunk újra felállni, de ismételten átvette a Pécs a kezdeményezést, s erre már nem tudtunk reagálni. Sajnos nem voltunk kellően agresszívak, ez pedig döntő volt.

Bognár Kristóf: Nem tükrözi a végeredmény a különbséget, sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni. Gratulálok a Pécsnek.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun_cup/x1516/hun_cup_3 

Vármegyei szövetségek