A Sopron az első elődöntős!
19
Feb
2016
A Sopron az első elődöntős!
2016. február 19.  |  17:06

A soproniak kapták el jobban a fonalat, láthatóan frissebben mozogtak a hét közben még bajnokit játszó zalaiaknál.

Megkönnyítette Sabáli Balázs edző dolgát, hogy szinte minden pályára lépő játékosa be tudott találni, míg a túloldalon Kinneyre és Govensre számíthatott elsősorban a csapata. Így aztán végig Rujákék tartottak előbbre, gyorsan tíz pont fölé tudták tornászni a különbséget.

Aztán a második negyed közepére felpörögött a ZTE, Kinney és Pantelics kosaraival négy pontra közelítették meg ellenfelüket (31-27). Ám néhány figyelmetlenség elég volt ahhoz, két gyors kosárral újra megnyugtatóbb legyen a soproni előny. Sőt, Ruják dudaszós kosarával tíz pontnyi soproni előny birtokában vonulhattak nagyszünetre a csapatok.

Fordulás után azért érezhetően keményedett a meccs, a zalaegerszegiek sokkal jobban csipkedték magukat, s rendre szorosabbá tudták tenni az állást. Aztán 40-35-nél úgy tűnt, képes lesz utolérni a ZTE ellenfelét, de két Rancic-tripla, majd Taylor gól jó plusz faultos akciójával pillanatok alatt meglépett az SKC a harmadik negyed derekára (49-35). Ezt az előnyt aztán a sokat hibázó egerszegiek nem tudták már csökkenteni a záró tíz perc előtt.

A negyedik negyedben sokáig megmerevedtek az arcvonalak, a Sopron taktikusan tartotta előnyét. Az utolsó öt perc hajrájának Velkey öt pontjával vágott neki a ZTE, de Laroche egy triplával gyorsan lehűtötte a kedélyeket. A soproniak egyébként sem engedtek könnyű kosarakat dobni az ellenfélnek, inkább faultoltak, s ez láthatóan nem ízlett igazán Pantelicséknek. Az egyre idegesebb egerszegieket Govens igyekezett megnyugtatni egy szép betöréssel, ám Rancic ezen a délutánon remekül célzott a triplavonalról, s újra tíz pont fölé nőtt a különbség a felek között (67-56). Az utolsó két percre aztán túl sok izgalom nem maradt, megérdemelten győzött, s elsőként jutott a legjobb négy közé a Sopron.

Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK 72-65 (19-9, 18-18, 18-14, 17-24)
SYMA-csarnok, 600 néző
Vezette: Papp P., Kapitány G., Minár L. (Faidt M.)
Sopron KC: LAROCHE 9/3, Tiggs 5/3, RANCIC 13/9, Dénes 6/6, Tóth 6/3 Csere: Ruják 10/3, TAYLOR 11, Bavcic 7/3, Takács 5/3
ZTE: Kinney 15/3, GOVENS 21/6, KERPEL-FRONIUS 6, Mohácsi 6, PANTELICS 9 Csere: Gáspár 3/3, Velkey 5/3, Czinger -, Fekete -
Kipontozódott: Tiggs

Sabáli Balázs: Igyekeztünk a ZTE kettő-kettő játékát megszűrni, úgy gondolom, az első negyedben azzal döntöttük el a meccset, hogy nem hagytuk felpörögni az egerszegieket.

Bencze Tamás: Jobban játszott a Sopron, a kihagyott dobásainkra nem lehet magyarázat, hogy mi kedden még bajnokit is játszottunk. Gratulálok az ellenfélnek, sok sikert kívánok nekik a folytatásban.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun_cup/x1516/hun_cup_1 

Vármegyei szövetségek