Női NB I. A-csoport: a 16. forduló beharangozója
13
Feb
2016
Női NB I. A-csoport: a 16. forduló beharangozója
2016. február 13.  |  14:32
Mind az öt mérkőzést szombaton rendezik a női élvonal 16. fordulójában. Kezdésként az újonc, kiesés ellen menekülő BEAC a PINKK-et fogadja a Gabányi Sportcsarnokban. A vendégek egy vesztes megyei rangadó után vágnak neki a mérkőzésnek, igaz még így is jobb formában vannak, mint Balogh Judit csapata, amely hetes nyeretlenségi szériában van, és továbbra is utolsó a tabellán.

A ZTE a PEAC-cal csatázik. A baranyaiakra a Sopron és a PINKK elleni rangadó után most papíron egy könnyebb ellenfél vár. Gáll Tamás együttese ebben a szezonban csak árnyéka önmagának, mindössze három mérkőzést nyert meg a tizenötből, ennek ellenére nem mehet biztosra a PEAC, elég visszaemlékezni a két gárda pécsi bajnokijára, amelyen az utolsó negyedben 32 pontot dobtak a zalaiak.

A forduló rangadóját Cegléden rendezik, ahol Cziczás László lányai a Győrt fogadják, a vendégek tehát a héten második keleti derbijüket vívják (kedden a DVTK vendégeként 60-49-re kaptak ki Völgyi Péter lányai). A két csapat örökmérlege győri sikert jósol, hiszen az eddig lejátszott 19 meccsből 18-at a zöld-fehérek nyertek, mindössze egyszer, a 2006-2007-es szezonban győzött a CEKK (71-70). Jó hír lehet a győri szurkolóknak, hogy Varga Zsófia felépült betegségéből.

Nem szabad, hogy gondot okozzon a bajnoki címvédő, jelenleg is listavezető Sopronnak a Vasas Akadémia elleni vendégjáték. Még akkor sem, ha Sterbenz László lányainak lábában még biztosan benne van a kassai Euroliga-záró mérkőzés (53-81). Ha a Sopron megszerzi sorozatban tizenegyedik győzelmét, akkor az azt jelenti, hogy a Vasas egyhuzamban tizenharmadszor kerül a padlóra.

A Szekszárd a Miskolcot fogadja, a találkozón hazai közönség előtt is bemutatkozhat Zseljko Djokics vezetőedző, aki a múlt héten a sereghajtó BEAC ellen győzelemre vezette csapatát (72-58). A Tolna megyeiek felkészülését nehezítette, hogy Simon Anikó influenzás lett, egész héten nem is edzett, Jade Barber kapott egy ütést a térdére, Őri Györgyi pedig a combja felett érez fájdalmat, egyelőre kérdéses a szereplésük. A vendégek dolgát persze ez nem befolyásolhatja, nekik mindenképpen győzniük kell, ha meg akarják szerezni az alapszakasz második helyét. Ehhez nyilván a Szekszárdnak is lesz egy-két szava, a két csapat őszi mérkőzésén mindössze három ponttal tudott nyerni a DVTK.

A 16. forduló műsora:

ELTE-BEAC Újbuda - PINKK-Pécsi 424 szombat 15:00

ZTE Női Kosárlabda Klub - PEAC-Pécs szombat 16:45

Ceglédi EKK - CMB CARGO UNI GYÔR szombat 17:00

Vasas Akadémia - UNIQA Sopron szombat 17:00

Atomerőmű KSC Szekszárd - Aluinvent DVTK Miskolc szombat 18:00

Vármegyei szövetségek