Férfi NB I. A-csoport: a 19. forduló beharangozója
13
Feb
2016
Férfi NB I. A-csoport: a 19. forduló beharangozója
2016. február 13.  |  14:26
A 19. forduló nyitó mérkőzésén két rossz passzban lévő csapat találkozik egymással: a nyolc forduló óta (és közel három hónapja) nyeretlen Nyíregyháza hazai pályán fogadja a zsinórban három vereséget elszenvedő Szegedet. A héten a Kék Cápák vezetősége azt tűzte ki célul a játékosok felé, hogy a Falco és a Szeged elleni mérkőzések közül legalább az egyiket meg kell nyerniük, különben további változások lehetnek a csapat háza táján - Jawan Davis már távozott, nem felelt meg a próbajátékán. A vendégeknél viszont Anthony Tucker személyében új irányító debütálhat.

Egyértelműen a bajnoki címvédő vendégek számítanak a délutáni MAFC-Szolnok mérkőzés esélyeseinek, ám nem szabad lebecsülni a fővárosiakat sem, akik a szerdai fordulóban a Pécs ellen megszerezték első sikerüket a Gabányi Sportcsarnokban. A pestieknél Lakits András továbbra is sérült, az amerikai Cavell Johnson viszont első mérkőzését játszhatja Magyarországon. A 205 centis center a finn Salon Vilpas Vikings csapatától érkezett, és már múlt hét óta Budapesten tartózkodik.

Igazi rangadóra van kilátás Vasban, hiszen a második helyen álló Atomerőmű SE csapatát látja vendégül a tabellán hatodik Egis Körmend. A hazaiak a 2016-os évet nem kezdték jól, de szerdán a Sopron idegenbeli legyőzésével jelezték, továbbra is számolni kell velük a felsőházban. A tolnaiak két sima mérkőzéssel a hátuk mögött utaznak Körmendre: előbb odahaza a Falcót, majd idegenben a Szegedet verték magabiztosan. Schmidt Béla edző dolgát nehezítheti azonban, hogy nagy valószínűség szerint Dunn és Medve játékára sem számíthat. A piros-feketéknél viszont hosszú idő után mindenki egészséges.

Az idei szezon leghosszabb veretlenségi szériája, a Sopron nyolcmeccses győzelmi sorozata ért véget szerdán. Sabáli Balázs együttese idegenben, a Kecskemét vendégeként javíthat ma este. A KTE is vereséggel „hangolt"Borisz Maljkovics tanítványai a sereghajtó Jászberény otthonában maradtak alul, hosszabbítás után. A vendégek bosnyák centere, Edin Bavcic még nem épült fel teljesen sérüléséből, valószínűleg nem fog játszani.

Négyszer annyi győzelmet gyűjtött eddig a negyedik helyezett Alba Fehérvár, mint az utolsó Jászberény. A hazaiak számítanak tehát a találkozó esélyeseinek, még akkor is, ha Braniszlav Dzunics csapata legutóbb kikapott Kaposváron, a JKSE pedig legyőzte a Kecskemétet. A fehérváriaknak újabb botlás már nem fér bele, ha az első ötben akarnak lenni az alapszakasz végén, a Berénynek pedig az alsóházban a meneküléshez szükség lenne a bravúrokra.

Szomszédvári rangadón fogadja a harmadik helyezett Zalaegerszeg a hetedik Falcót. A ZTE a hétközi fordulót a Szolnok Európa Kupa mérkőzése miatt kihagyta, a szombathelyiek pedig hazai pályán kiütötték a Nyíregyházát. A kék-fehérek egyelőre nem találták meg a héten elküldött Ante Krapic utódját, így három légióssal állnak fel. A vendégektől a térdműtét előtt álló Simon Krisóf már korábban kidőlt, Bazsó Brúnó a szerdai bajnokin részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, Bognár Kristóf és Miljan Rakics pedig betegséggel küszködött a héten.

A nyolcba jutás szempontjából hatalmas tétje lesz a vasárnapi Pécs-Kaposvár rangadónak. A hazaiak az elmúlt két fordulóban vereséget szenvedtek, aminek köszönhetően ki is csúsztak a legjobb nyolcból, míg a vendégek pillanatnyilag az A-csoport legjobb formában lévő csapatának mondhatják magukat: a 19. forduló záró meccsét megelőzően négy bajnokijukat is behúzták. Mindkét oldalon akadnak sérültek (Nelson, illetve Ubilla), de a hírek szerint mindenki vállalni fogja a szereplést.

A 19. forduló műsora:

MARSO Nyíregyháza - Naturtex-SZTE-Szedeák szombat 16:00

MAFC - Szolnoki Olaj KK szombat 17:30

Egis Körmend - Atomerőmű SE szombat 18:00

KTE-Duna Aszfalt - Sopron KC szombat 18:00

TLI-Alba Fehérvár - JP-TOP COP Jászberény szombat 19:00

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Trend Optika KC Szombathely szombat 19:00

PVSK-PANNONPOWER - Kaposvári KK vasárnap 18:30

Vármegyei szövetségek