ZSÍROS TIBOR FÉRFI MAGYAR KUPA NYOLCAS DÖNTŐ – még 7 nap
11
Feb
2016
ZSÍROS TIBOR FÉRFI MAGYAR KUPA NYOLCAS DÖNTŐ – még 7 nap
2016. február 11.  |  23:57
Tizennyolc éve várnak az újabb kupaaranyra

Az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró vidéki kosárcsapat, a Körmend története során eddig hatszor nyert Magyar Kupát: 1990-ben, 1993-ban, 1994-ben, 1995-ben, 1997-ben és 1998-ban. A vasiak máig utolsó csapatként kilenc év alatt hatszor értek fel a csúcsra, ebből az utolsó három győzelmük megszakítás nélkül született (mindháromszor a Szolnoki Olajbányász ellen). Ilyesmire azóta sem volt példa. Legutóbbi sikerük óta viszont már felnőtt egy korosztály: az MTE-drukkerek tizennyolc éve várnak az újabb aranyra.

A jelenlegi keretükből Tóth Norbert és Lakosa Zsolt tudja egyedül, milyen érzés magasba emelni a trófeát: előbbi pécsiként, utóbbi szolnokiként.

A Körmend a tavalyi, szintén budapesti Final8-re gyenge bajnoki szereplése miatt nem kvalifikálta magát, két éve Pécsen pedig már a negyeddöntőben elhasalt a Pakssal szemben. Apropó ASE: idén első ellenfelük szintén a tolnai csapat lesz, így Ferencz Csabáékat fűtheti a visszavágás vágya. Már csak azért is, mert a bajnokság elején, október végén szintén kikaptak a Gesztenyés utcában (98-71)... Ha ez sikerül, akkor a ZTE-Sopron győztesével harcolhatnak a döntőért.

Teo Cizmic együttese jelenleg 12/6-os mutatóval a tabella hatodik helyén áll (az Alba Fehérvárral és a Sopronnal azonos mutatóval). Eddig átlagban 79.6 pontot dobtak és 74.8 pontot kaptak. Hosszú éveken keresztül nem volt jellemző a piros-feketékre, de a statisztikai mutatók alapján idén kijelenthetjük: elsősorban a légiósokra építenek. Az amerikai hátvéd, Wesley Channels a legjobb játékosuk, 29 perc alatt közel 16 pontot, 6 lepattanót és 4 gólpasszt átlagol, de meghatározó szerepe van a csapatban a nemrég sérüléséből visszatérő Cole Dickersonnak, az új bedobónak, Trey Mckinney-Jones-nak és a holland-ausztrál centernek, Josh Duinkernek is.

Vármegyei szövetségek