Férfi NB I. A-csoport: A 18. forduló beharangozója
09
Feb
2016
Férfi NB I. A-csoport: A 18. forduló beharangozója
2016. február 9.  |  16:42
Hétközi fordulóval folytatódnak a küzdelmek a férfi élvonalban. Egy kivételével a 18. kör összes mérkőzését szerda este rendezik: a Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK rangadót – a piros-feketék EuroCup mérkőzése miatt – február 24-re halasztották.

Úgy tűnik, kezd magára találni a Kaposvár, amely zsinórban aratott három győzelmének köszönhetően már a rájátszást jelentő nyolcadik helyen áll a tabellán, így kijelenthető, hogy Zorán Kmézics tanítványai rangadón fogadják a szintén három forduló óta veretlen Albát. Érdekesség, hogy Braniszlav Dzunics együttese az első hat helyezettet leszámítva eddig mindenkit megvert legalább egyszer.

A Szeged legutóbb nagyot zakózott a Sopron ellen, ez persze érthető, hiszen elveszítette kezdő irányítóját, miután Branko Jereminov szezonja véget ért. A helyére igazolt Anthony Tucker csak a Nyíregyháza ellen mutatkozhat be, így a Paks meccs előtt sincs könnyebb helyzetben a Szedeák. Amiben viszont kapaszkodhatnak az a statisztika, mely szerint a tolnaiaknak eddig idegenben nem ment annyira: három győzelem mellett négy vereség a mérlegük. Ráadásul az ASE dolgát nehezíti, hogy Kovács Ákos és Medve Máté beteg, utóbbi biztosan nem is játszik, csakúgy, mint a saroksérüléssel bajlódó Tóth Ádám sem.

A Falco kiütéses vereséget szenvedett Pakson a hétvégén, Kálmán László együttese a Nyíregyháza ellen hazai pályán feledtetheti a kudarcot. Joggal bizakodhatnak a vasi drukkerek, hiszen az NYKK 2006-ban nyert először és eddig utoljára Szombathelyen (még a Sugár úti kiscsarnokban). Ráadásul pocsék formában vannak a piros-kékek, hét meccse, két és fél hónapja nem tudtak győzni a bajnokságban. A legújabb hírek szerint Lekli József szezonja véget ért, a próbajátékon szereplő irányító, Jawan Davis pedig kap még egy esélyt a bizonyításra. Oláh István ügyvezető ultimátumot adott a csapatnak, melynek a következő két mérkőzéséből legalább egyet meg kell nyernie.

Jót tett a Jászberénynek a Szeged elleni siker, Szrecsko Szekulovics együttese a jó játékát át tudta menteni a Körmend elleni idegenbeli bajnokira is, igaz ott nyerniük nem sikerült, de a tisztes helytállás megvolt. Nehéz dolga lesz tehát a Kecskemétnek, amely azonban idegenben sem hibázhat, hiszen a nyolcba jutás szempontjából már így is lépéshátrányba került a Kaposvár-Pécs duóval szemben.

A MAFC felújított csarnokában még nem tudott nyerni, igaz a Zalaegerszeg után a Kaposvárral is ki-ki meccset játszott a Gabányiban. A fővárosiak már ötmeccses negatív szériában vannak, ezúttal a nyolcba igyekvő Péccsel találkoznak. Mindkét oldalon akadnak gondok: a hazaiaktól Lakits András dőlt ki, míg a vendégeknél Anthony Nelson már egy ideje sérüléssel bajlódik, Veljko Budimir pedig lebetegedett, egyelőre mindkét játékos szereplése kérdéses.

Továbbra is szárnyal a Sopron, amely most már zsinórban 8 győzelemnél jár. Sabáli Balázs edző volt csapata, a Körmend ellen vezetheti újabb sikerre a kék-fehéreket. Nagy csatára van kilátás, hiszen a két gárda között csak egy győzelem a különbség a tabellán. A hazaiaktól ezúttal is hiányozni fog Edin Bavcic, a vasiak pedig Farkas Attilára nem számíthatnak. Ősszel Wesley Channels remeklésének – az amerikai 40 pontot és közel 70 VAL-t hozott össze – köszönhetően, hosszabbítás után Teo Cizmic fiai örülhettek.

A 18. forduló műsora:
Kaposvári KK - TLI-Alba Fehérvár       szerda 18:00
Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE      szerda 18:00
Falco-Trend Optika KC Szombathely - MARSO Nyíregyháza szerda     18:30
JP-TOP COP Jászberény - KTE-Duna Aszfalt      szerda 19:00
MAFC - PVSK-PANNONPOWER        szerda 19:00
Sopron KC - Egis Körmend       szerda 19:00

Vármegyei szövetségek