ZSÍROS TIBOR FÉRFI MAGYAR KUPA NYOLCAS DÖNTŐ – még 12 nap
07
Feb
2016
ZSÍROS TIBOR FÉRFI MAGYAR KUPA NYOLCAS DÖNTŐ – még 12 nap
2016. február 7.  |  18:56

Első sikerére hajt a Sopron

A jelen abszolút, a múlt viszont egyáltalán nem a Sopron KC mellett szól a Magyar Kupa nyolcaddöntője előtt. A formaidőzítés alapján ugyanis a kék-fehérek toronymagas esélyesként várhatnának neki az idei sorozatnak: Sabáli Balázs együttese a bajnokságban legutóbbi nyolc mérkőzését megnyerte, ha pedig ehhez hozzávesszük azt, hogy előtte a FIBA-kupa záró fordulójában a horvát Cibona Zágrábot is legyőzte, akkor a mérlege: 9/9.

A Sopron KC viszont története során még soha nem nyert Magyar Kupát (a SMAFC viszont igen). Legjobb eredménye a két évvel ezelőtti második hely, Pécsen két ponttal kaptak ki a Szolnoktól. Jelenlegi keretükből Dénes Gábor az egyetlen, aki tudja már, hogy milyen érzés magasba emelni a trófeát. A bedobó 2009-ben a Péccsel ért fel a csúcsra.

Tavaly a Tüskecsarnokban, miután túljutottak az Albán, kikaptak a Kecskeméttől, a bronzmeccsen pedig alulmaradtak a Pakssal szemben. Idei első ellenfelük az a Zalaegerszeg lesz, melyet a bajnokságban december 12-én 79-77-re legyőztek. Amennyiben sikerrel veszik a nyugati rangadót a SYMA-csarnokban, a Paks-Körmend negyeddöntő győztese várna rájuk szombaton.

Az SKC jelenleg - az Albával és a ZTE-vel holtversenyben - a tabella negyedik helyén áll a bajnokságban. Takácsék átlagban 78.2 pontot dobnak és 73.1 pontot kapnak. A számok alapján legértékesebb játékosuk a kanadai irányító, Hernst Laroche, aki a nyolcas döntő előtt négy nappal ünnepli 27. születésnapját. A légiós eddig átlagban 32 percet töltött a pályán, ami alatt 16 pontot dobott, 5 gólpasszt adott és 5 lepattanót szerzett. Rajta kívül azonban érdemes lesz még odafigyelni Damir Rancic, Kevin Tiggs, Edin Bavcic, Tóth Gergely és Ruják András teljesítményére is.

Vármegyei szövetségek