ZSÍROS TIBOR FÉRFI MAGYAR KUPA NYOLCAS DÖNTŐ – még 14 nap
06
Feb
2016
ZSÍROS TIBOR FÉRFI MAGYAR KUPA NYOLCAS DÖNTŐ – még 14 nap
2016. február 6.  |  01:19
Megtörné az „átkot" a Falco.

Minden bizonnyal a nyolcas döntő egyik legmotiváltabb csapata a Falco lesz, hiszen a résztvevő klubok városai közül csak Szombathelynek nincs még kupagyőzelme (Sopronból a SMAFC nyert korábban). Kálmán Lászlónak is csak ez a cím hiányzik a vitrinjéből, tehát a vasiak legendájának edzőként jöhetne össze az, ami játékosként soha. A babonásabb vasi drukkerek akár azt is hihetnék, hogy el van átkozva a Falco, amely az elmúlt években négy finálét is elveszített, ráadásul hármat egymás után, kétszer rendezőként.

A gárda jelenlegi keretéből Miljan Rakics nyert egyedül Magyar Kupát, az elmúlt két kiírás során, 2014-ben és 2015-ben, a Szolnokkal.

Tavaly a Tüskecsarnokban, az Atomerőmű SE ellen elhasaltak a negyeddöntőben a sárga-feketék, akiknek viszont idén minden esélyük megvan a négybe jutásra, hiszen első ellenfélnek papíron a legkönnyebbet, a nyolcadik helyezett Pécset kapták. Butoracékat fűtheti a visszavágás vágya, mivel a két csapat őszi bajnokiján egy ponttal kikaptak a Mecsekalján.

A Falco KC jelenleg 9 győzelemmel és 7 vereséggel hetedik a bajnokságban, ahol átlagban 82.3 pontot dob és 80.3 pontot kap meccsenként. A csapat mérlege hazai pályán kiváló (a Szolnok kivételével eddig mindenki kapitulált az Aréna Savariában), az idegenbeli mutatójukra viszont nem lehetnek túl büszkék a szombathelyiek: a MAFC-ot és a Nyíregyházát leszámítva eddig mindenkitől kikaptak. Ez pedig nem túl jó előjel egy olyan kupadöntő előtt, melyet számukra semleges pályán rendeznek...

Hiába van hat légiósa is, a klub legjobb (és ezáltal legtöbbet is foglalkoztatott) játékosa a 21 éves Váradi Benedek, aki eddig a 16 meccsen 32 perc alatt 16 pontot, közel 4 lepattanót és 3 gólpasszt átlagolt. Rajta kívül a már említett Miljan Rakicsra, Ryan Wrightra, Dino Butoracra és Bognár Kristófra is érdemes lesz odafigyelniük a riválisoknak.A nemzetközi kupában is szerepelt a Kálmán-legénység, amely 2 sikerrel és 4 kudarccal csoportnegyedikként zárt a FIBA Európa Kupában.

Vármegyei szövetségek