Női NB I. A-csoport: a 15. forduló előzetese
06
Feb
2016
Női NB I. A-csoport: a 15. forduló előzetese
2016. február 6.  |  00:39
A 15. fordulóval folytatódik a hétvégén a női élvonalbeli kosárlabda bajnokság alapszakasza. Négy meccset szombaton, egyet pedig jövő kedden rendeznek.

Kezdésként az újonc, kiesés ellen menekülő BEAC a Szekszárdot fogadja holnap délután. A vendégek kispadján debütál Zseljko Djokics, aki a Cegléd elleni vesztes mérkőzés után menesztett Magyar Gergely helyét vette át az AKSC vezetőedzői posztján. A 39 éves, szerb származású, de magyar állampolgársággal is rendelkező szakember legutóbb a PEAC-Pécs együttesénél dolgozott, legnagyobb sikere, hogy a baranyaiakkal 2014-ben Magyar Kupát nyert. Az Újbuda odahaza még nyeretlen, legutóbbi hat mérkőzését elveszítette.

Este hat órától pécsi rangadó következik, a tabellán negyedik PEAC fogadja az ötödik helyezett PINKK-et. A két csapat őszi meccsén, a 6. fordulóban a Drammeh által vezérelt komlóiak örülhettek (86-60). Sandro Orlando együttese remek formában van, vélhetően dagad az önbizalomtól, hiszen alig egy hét alatt hazai pályán legyőzte a Győrt, majd a Diósgyőrt is, a PEAC viszont legutóbb hatalmas csatában alulmaradt a listavezető Sopronnal szemben.

A papírforma alapján nem szabad, hogy gondot okozzon a címvédő és jelenleg is magabiztosan első Sopronnak a nyolcadik helyezett ZTE legyőzése a Novomatic Arénában. Sterbenz László együttese idehaza szárnyal, legutóbbi kilenc mérkőzését megnyerte, a héten Pap Reginával erősödő zalaiak viszont egyelőre idén nem tudják hozni az elmúlt években már tőlük megszokott bravúr-eredményeket, idegenben is csak egyszer, legutóbb a BEAC ellen tudtak nyerni. Persze nagy kérdés lehet az is, vajon mennyit vett ki Fegyvernekyékből a Dinamo Kurszk elleni hétközi Euroliga mérkőzés.

Tovább zárkózhat az élmezőnyhöz a Cegléd, amely hazai pályán fogadja az utolsó előtti Vasast. Cziczás László lányai legutóbbi két fellépésük során győztek, ráadásul a Rákóczi úton az idei szezonban eddig csak a Miskolc tudott nyerni. Kevés esély mutatkozik a vendégek számára, hiszen jelenleg a pasarétieké a leggyengébb formában lévő együttes az élvonalban (11 vereség egyhuzamban).

A DVTK-Győr rangadót kedden este játsszák le a csapatok. Az Európa Kupában veretlenül menetelő DVTK a napokban Roneeka Hodges személyében új játékost igazolt. A rutinos amerikai hátvéd, aki az elmúlt tíz szezonban több mint 300 mérkőzést játszott a női NBA-ben, korábban már dolgozott együtt Maikel López vezetőedzővel. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Győr ellen várhatóan már pályára is léphet. Völgyi Péter lányai a Vasas kiütésével feledtették komlói vereségüket. A két csapat őszi meccsét, november elején a DVTK nyerte 75-67-re.

A 15. forduló műsora:

ELTE-BEAC Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd szombat 15:00

PEAC-Pécs - PINKK-Pécsi 424 szombat 18:00

UNIQA Sopron - ZTE Női Kosárlabda Klub szombat 18:00

Ceglédi EKK - Vasas Akadémia szombat 19:30

Aluinvent DVTK Miskolc - CMB CARGO UNI GYŐR kedd 18:30

Vármegyei szövetségek