ZSÍROS TIBOR FÉRFI MAGYAR KUPA NYOLCAS DÖNTŐ – még 15 nap
05
Feb
2016
ZSÍROS TIBOR FÉRFI MAGYAR KUPA NYOLCAS DÖNTŐ – még 15 nap
2016. február 5.  |  01:00
A pécsieknek jó előjel lehet a Falco.

Papíron a Pécsi VSK-PANNONPOWER együttesének van legkisebb esélye arra, hogy megnyerje idén a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupát: a baranyaiak ugyanis az utolsó, nyolcadik helyről kvalifikálták magukat a budapesti döntőre. Persze ettől függetlenül hiba lenne leírni a „párducokat", főleg azért, mert ahogy Csirke Ferenc edző is fogalmazott, a negyeddöntőben a lehető legjobb ellenfelet, a hetedik helyezett Falcót kapták.A szombathelyiek ellen amúgy is szép emlékeket őriznek a pécsiek a sorozatból, hiszen történetük első kupaaranyát 2009-ben Sztojan Ivkovics vezérletével pont a sárga-feketék ellen nyerték az Aréna Savariában (98-87). Igaz, abból a csapatból már senki nincs a Mecsekalján, sőt a teljes vezérkarból is csak Kövecses József technikai vezető maradt meg hírmondónak (Harazin Tamás 2007-ben, Veljko Budimir pedig 2011-ben a Szolnokkal ért fel a csúcsra).

És ha már szóba került a leendő ellenfél Falco: további pozitív előjel lehet a PVSK számára, hogy az idei szezonban, november 22-én 83-82-re egyszer már legyőzték Kálmán László csapatát.A „Vasút" tavaly is ott volt a fővárosi finálén, akkor a későbbi ezüstérmes Kecskemét elleni negyeddöntő után rögtön csomagolhattak is haza Halászék. Két éve, 2014-ben a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban volt az első nyolcas döntő, akkor nem voltak tagjai a mezőnynek a baranyaiak.A fekete-fehérek jelenleg 7 győzelemmel és 9 vereséggel állnak a bajnokságban. Miután a kupadöntőt semleges pályán rendezik, érdekes szempont lehet, hogy idén vendégként csak Szegeden és Kecskeméten tudtak nyerni (igaz, hogy a nyolcba jutás szempontjából pont két legfőbb riválisukról van szó).

A csapat 78.8 dobott és 80.2 kapott pontot átlagol meccsenként, legponterősebb játékosa a szerb-magyar Marko Popadics, aki eddig 16 meccsen 17.8 pontot átlagolt. A legtöbb időt is ő tölti a pályán, 34.7 percet. Rajta kívül Veljko Budimir, William Walker, Anthony Nelson és Horti Bálint a legmeghatározóbb alakjai a gárdának.

Igazán nagy bravúrt még nem mutattak be az idei szezonban (hazai pályán legyőzték a Zetét, idegenben pedig megszorongatták a Paksot, csak hosszabbítás után maradtak alul).Egy biztos: ha Csirke Ferenc együttese legyőzné a Falcót, a második napon fel kell kötnie a gatyáját, ugyanis továbbjutás esetén a Szolnok-Alba győztese várna rá.

Vármegyei szövetségek