A Vasas U16-os csapata megnyerte csoportját az EYBL-ben
02
Feb
2016
A Vasas U16-os csapata megnyerte csoportját az EYBL-ben
2016. február 2.  |  22:13
Bosnyák Jácint legénysége a 18 csapatos közép-európai régió B-jelű nyolcasába került a szezon elején a cseh USK Prague, a macedón KK Feniks 2010, a finn Tapiolan Honka, a szlovák SBK Junior Levice, a szlovén Helios Domzale, valamint három másik magyar együttes, a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI, a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia és a MAFC Budapest társaságában.

Az első tornán 4-0-as mérlegével veretlenül zárt a Somogyi Ádám (23,9 pont, 4,5 gólpassz átlagban az alapszakaszban) fémjelezte pasaréti gárda Debrecenben, majd az utóbbi három napban Szombathelyen kellett bizonyítania a korosztályos magyar bajnoki címvédőnek, mely a prágaiak ellen ugyan szoros meccsen kikapott, ám a macedónok hosszabbításban való legyőzése és a szlovén Helios ellen aratott 84-67-es diadal azt jelentette, hogy az Akadémia csapata elsőként jutott tovább (7-1-es mutatóval) a Debrecenben rendezendő ötös CEYBL döntőbe (március 3-6.), ahonnan az első két csapat mehet tovább az össz EYBL szuperdöntőjére, melyet Észtországban, Tallinnban rendeznek majd április 28. és május 1. között.

A szombathelyi torna vitán felül legjobb játékosa, az U16-os válogatott vezére, Somogyi Ádám nem mindennapi teljesítményekkel rukkolt elő ebben a három napban, hiszen volt tripla duplája (16 pont, 12 lepattanó, 10 gólpassz) a Léva ellen, 33-at dobott a Prágának és a csoportdöntőnek beillő Heliosnak 35-öt szórt, így joggal értékelte ki az MVP címet.

Vármegyei szövetségek