Női NB I. A-csoport: a 14. forduló beharangozója
29
Jan
2016
Női NB I. A-csoport: a 14. forduló beharangozója
2016. január 29.  |  20:41
Tizennegyedik fordulójához érkezett a női élvonalbeli bajnokság alapszakasza. Minden mérkőzést szombaton rendeznek. Kezdésként, délután három órától a sereghajtó, újonc BEAC a Zetét fogadja. Hatalmas csatára van kilátás, hiszen a hazaiak 1/12-es, a vendégek pedig 2/11-es mérleggel állnak a tabellán. Ősszel Horváth vezérletével 64-41-es zalai siker született. Érdekesség, hogy a mezőnyből egyedül már csak az újbudaiak nyeretlenek hazai környezetben.

Másfél órával később kezdődik a forduló rangadója, melyet a PEAC-Pécs és a Sopron vív egymással. A baranyaiak legutóbbi három, a címvédő pedig legutóbbi nyolc bajnokiját megnyerte. Igaz Sterbenz László lányai szerdán 81-56-ra kikaptak a török Galatasaraytól az Euroligában. A PEAC-Pécs - amely az ősszel nagy meglepetésre nyerni tudott Sopronban - hat hazai meccséből ötöt sikerrel abszolvált, mindössze a Győr tudta legyőzni Roberto Hernandez csapatát.

A tabella alapján két közvetlen rivális, a Szekszárd és a Cegléd találkozik egymással este hat órától, hiszen a hetedik fogadja a hatodikat. A Tolna megyeiek neve mellett hat győzelem és hét vereség áll, Cziczás László csapata pedig nyolc siker mellett öt vereséget tud felmutatni. Ősszel 62-56-ra a Cegléd nyert.

Papíron könnyebb mérkőzés vár a Győrre, amely a komlói rangadó elvesztése után a Vasas Akadémiát fogadja hazai pályán. A pasarétiek eddig mindössze egy győzelmet szereztek (azóta is eltelt már tíz forduló), az összes többi mérkőzésüket elveszítették. A két klub egymás elleni mérlege is Völgyi Péter csapata mellett szól, ugyanis eddig tizenkilencből tizenkilencszer a győriek örülhettek, a kosárkülönbség pedig tetemes: 1566-1082, ami azt jelenti, hogy átlagosan mindegyik meccsen 25 ponttal voltak jobbak - derül ki a zöld mezesek honlapjáról.

A hét közepén a cseh Nymburk vendégeként sorozatban kilencedik nemzetközi mérkőzését is megnyerte a Diósgyőr, amely ezzel óriási esélyt teremtett magának arra, hogy bejusson az Európa Kupa legjobb 4(+4) csapata közé. A fibaeurope.com még külön cikket is szentelt címlapján ennek a sikernek. Nagy kérdés viszont, hogy mennyit vett ki a miskolciakból ez a mérkőzés, hiszen szombaton a PINKK ellen vár rájuk rangadó a magyar bajnokságban, ráadásul idegenben.

A 14. forduló műsora:

ELTE-BEAC Újbuda - ZTE Női Kosárlabda Klub szombat 15:00

PEAC-Pécs - UNIQA Sopron szombat 16:30

Atomerőmű KSC Szekszárd - Ceglédi EKK szombat 18:00

CMB CARGO UNI GYŐR - Vasas Akadémia szombat 18:00

PINKK-Pécsi 424 - Aluinvent DVTK Miskolc szombat 18:00

Vármegyei szövetségek