Férfi NB I, a 16. forduló beharangozója
29
Jan
2016
Férfi NB I, a 16. forduló beharangozója
2016. január 29.  |  19:36
A 16. fordulóval folytatódik az NB I-es férfi kosárlabda bajnokság alapszakasza, ezúttal minden mérkőzést szombaton rendeznek. Kezdésként a MAFC az Albát fogadja, ez lesz a fővárosiak második mérkőzése a Gabányi László Sportcsarnokban. A ZTE elleni meccshez hasonlóan várhatóan most is nagy lesz az érdeklődés. A MAFC keretén a héten „végigment" az influenza, míg a kék-fehéreknél Tristan Spurlock hagyott ki több edzést is sérülés miatt, egyelőre kérdéses, pályára léphet-e. Ősszel nagyon sima fehérvári siker született (93-49).

A sereghajtó Jászberény a Szegedet fogadja hazai pályán. Szrecsko Szekulovics csapata legutóbb simán kikapott Szombathelyen, a Szedeák viszont hatalmas csatában legyőzte a Kecskemétet, igaz ez a siker áldozattal is járt, Nikola Lazics edzőt két technikaival kiállították a játékvezetők, így ezúttal Simándi Árpád és Milenko Topics meccsel majd. További hír a vendégek háza tájáról, hogy bemutatkozhat a gárda új amerikai centere, Clayton Vette.

A zsinórban négy győzelemnél járó ZTE Kaposváron folytathatja tovább menetelését. Bizakodásra adhat okot a zalai szurkolóknak, hogy a hírek szerint végre teljes kerettel állhatnak fel kedvenceik, hazai oldalon viszont finoman fogalmazva sem túl rózsás a helyzet: sok sérülés és betegség nehezítette a KKK dolgát, Fodorék csak csütörtökön tudtak először együtt edzeni. Spica ütést kapott a térdére, Puljko combizom-húzódás miatt hagyott ki edzéseket, Hendlein, Ubilla, Jazvin és Grebenár pedig influenza miatt hiányzott.

Jelenleg a Sopron van a legjobb formában a bajnokságban, hiszen Sabáli Balázs együttese hat forduló óta nem talált legyőzőre, ráadásul előtte a nemzetközi kupát is egy sikerrel zárta. Az SKC hazai pályán, egy nyugati rangadóval folytatja: szombaton a Falco érkezik a Novomatic Arénába. A kék-fehéreknél Molnár Márton betegséggel küszködött a héten, de már rendbe jött, a túloldalon viszont Simon Kristóf súlyos térdsérülést szenvedett, műtét vár rá, hosszabb időre kidőlt. A hazaiak 10 győzelemmel és 5 vereséggel a hatodikak, míg a vasiak 9 győzelemmel és 6 vereséggel hetedikek. A két csapat őszi meccsén 79-75-ös szombathelyi siker született.

A felsőházba igyekvő Pécs fogadja hazai pályán a kiesés ellen menekülő Nyíregyházát. Egyik csapat sincs jó formában, a baranyaiak két, az NYKK öt forduló óta nyeretlen. Csirke Ferenc együttese 6/9-es mutatóval nyolcadik, míg a nyírségiek három győzelemmel és tizenegy vereséggel tizenkettedikek. Érdekesség, hogy egyik sikerüket éppen a PVSK ellen szerezték, Budimiréket tehát fűtheti a visszavágás reménye. A „Blue Sharks"-ban először léphet pályára a próbajátékon lévő irányító, Jawan Davis.

Továbbra sem számíthat Cole Dickerson játékára az Egis Körmend, amely Kecskeméten folytatja szereplését. Teo Cizmic edző dolgát nehezíti továbbá, hogy Luka Katura szereplése is kérdéses. Miután mindkét csapatra igaz, hogy hazai pályán sokkal jobban teljesít, mint idegenben, ezúttal a lila-fehér szurkolók várhatják optimistábban a találkozót. A KTE új irányítója, Eugene Harris először lép pályára a Messzi István Sportcsarnokban.

Egy életben egyszer fordul elő egy csapattal az, ami októberben a Szolnokkal történt Pakson. Vojvodáék szenzációsan, 21-0-val kezdtek, ám végül háromszori (!) hosszabbítás után mégis kikaptak. Schmidt Béla együttese nagyon szerethet túlórázni, hiszen két legutóbbi mérkőzése is ráadásban dőlt el, mindkétszer a javukra. Az Olajnak a Galatasaray elleni szerdai EuroCup-meccset követően mindössze egy napja maradt pihenni, Sztrahinja Milosevics továbbra is sérült, de a hazai pálya ezúttal mindenképpen a bajnoki címvédő mellett szól, amely egy győzelemmel ismét utolérhetné a paksiakat a táblázat élén. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A 16. forduló műsora:

MAFC - TLI-Alba Fehérvár szombat 17:30

JP-TOP COP Jászberény - Naturtex-SZTE-Szedeák szombat 18:00

Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK szombat 18:00

KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend szombat 18:00

Sopron KC - Falco-Trend Optika KC Szombathely szombat 18:00

PVSK-PANNONPOWER - MARSO Nyíregyháza szombat 19:00

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE szombat 19:30

Vármegyei szövetségek