NB I B, Nyugati-csoport
25
Jan
2016
NB I B, Nyugati-csoport
2016. január 25.  |  01:44

Concordia Motax KC Pápa - OSE 67-78 (18-22, 13-19, 17-15, 19-22) 

PKC: Keresztes 20; Horváth 15/6; Ács 8; Szanati 6; Németh 4/3; cserék: Kutasi 14/6; Bereczky; Henrik; Fülöp; Karagity; Pölöskei; Vajda.

Szakmai vezető: Vajda József

Edző: Vajda Balázs

OSE: WEHNER 16, Tanács -, VUJOVIC 28/3, Kiss 5, Burai 3. Csere: Hadnagy 3/3, Gorzsás 13/3, Sonyák 8, Bocsárdi 2, Keller -, Ughy -

Edző: Vavra András

 

A várakozásoknak megfelelően küzdelmesen, harcosan indult a mérkőzés. Mindkét oldalon kemény védekezés, a támadó oldalon pedig apró hibák. A csapatok fej-fej mellett haladtak, a 6. percben 11-11 állt az eredményjelzőn. A negyed második felében az OSE védekezést váltott, a pápaiak ellen pedig többször fújtak szabálytalanságot, így az Oroszlány négy pontos előnyt szerzett, 18-22.

A második játékrészben is a küzdelem dominált. Az első pápai pontokra a 15. percig kellett várni, de az OSE sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni, az első négy percben mindössze 4 pontot dobtak. A negyed közepén a PKC magasabb fokozatba kapcsolt és egy 9-0-s futással átvették a vezetést. 27-26 után ismét az oroszlányiak percei következtek. Erős hajrával fordítottak, majd tízpontos előnyt építettek ki. 31-41

Az első félidő szinte végig kiegyenlített játékot hozott. A vendégcsapat csak az utolsó percekben tudott nagyobb előnyt szerezni.

A harmadik negyed első fele is egyenlő játékot hozott. Először a hazaiak csökkentették, majd az OSE ismét 10-re növelte a különbséget. A játékrész közepén mindkét csapat hibákat vétett támadásban, így a különbség változatlan maradt. Az utolsó percekben a Pápa egy kosárral közelebb került ellenfeléhez. 48-56

A negyedik negyedet a PKC kezdte jobban. Három perc alatt kiegyenlítettek, de ahogy a második negyedben is, a vendégcsapat feleszmélt és zsinórban 6 pontot szerzett. A mérkőzés vége kemény játékot hozott. A 37. percben egy vitatható ítélet után az OSE két büntetőt dobott, amivel ismét 6 pontos előnybe kerültek. A 38. percben ismét vitatható ítélet, a pápaiaktól elvették a támadást, technikai után az Oroszlány tovább növelte előnyét. A kavarodásból a vendégcsapat jött ki jobban és büntetőkkel megnyerték a mérkőzést. 67-78.

Parázs hangulatú, szoros meccsen a talán kissé túl keményen védekező vendégcsapat értékes pontokkal gazdagodott a Bakonyalján. Az eredmény nem tükrözi a mérkőzés képét, nem volt ennyi különbség a két csapat között. A PKC erejéből két egyenlítésre futotta, de a vezetést nem tudták tartósan átvenni, megtartani. Az OSE kihasználta a hibákat és azt, hogy játszhatta keményebb, fizikálisabb játékát, ez ma este győzelmet ért.

Ki kell emelni mindkét csapat szurkolótáborát, végig sportszerűen és lelkesen buzdították kedvenceiket. Igazi rangadóhoz méltó hangulatot varázsoltak a sportcsarnokba.

Vajda Balázs: Az esélyesebb, jobb erőkből álló csapat nyert, azonban örülök, hogy sérülésektől tizedelve, meghatározó játékosunk nélkül is partiban tudtunk lenni a légióst is felvonultató OSE ellen. Nem mehetek el szó nélkül egyes játékvezetői döntések mellett, ugyanis a közönségcsalogató, jó mérkőzést ismételten sikerült az utolsó percekben „presszói" hangulatúvá degradálni. Ezúton is köszönöm a közönségnek a sportszerű remek szurkolást mindkét oldalon!

Vavra András: Fontos győzelem volt! Gratulálok a csapatnak, a Pápának pedig sok sikert kívánok a folytatáshoz, innen már verjenek meg mindenkit!

 

Vármegyei szövetségek