Női NB I. A-csoport: A 13. forduló beharangozója
22
Jan
2016
Női NB I. A-csoport: A 13. forduló beharangozója
2016. január 22.  |  21:45
A nőknél a 13. fordulóval folytatódik az élvonalbeli kosárlabda bajnokság, mind az öt mérkőzést szombaton rendezik.
A BEAC otthon még nem nyert mérkőzést a szezonban (Balogh Judit csapata egyetlen sikerét a Vasas pasaréti pályáján szerezte), a papírforma alapján kicsi rá az esély, hogy szombaton délután a PEAC ellen szakad meg ez a sorozat. A Lauber Dezső Sportcsarnokban 80-48-as eredmény született. A baranyaiak legutóbb a Ceglédet, azt megelőzően pedig a Vasast is magabiztosan múlták felül.
Szenzációsan, hat győzelemmel kezdte a szezont, ám az utóbbi időben gödörbe került, legutóbbi öt meccséből csak egyet tudott megnyerni a Cegléd, amely szombaton délután a ZTE-vel játszik hazai pályán. Ősszel Maksimovic parádéja (25 pont, 13 lepattanó) segítette győzelemhez Cziczás László együttesét.
A kiesés ellen menekülő, utolsó előtti helyen álló, és már kilenc meccse nyeretlen Vasas Akadémia hazai pályán fogadja a hetedik helyezett Szekszárdot. A két csapat között négy győzelem különbség mutatkozik a tabellán, októberben 77-47-re Őri Györgyiék örülhettek.
A végére két komoly derbi maradt: az egyiken a PINKK fogadja a Győrt. Felemásra sikerült a két gárda főpróbája: Völgyi Péter együttese magabiztosan verte (90-68) otthon a Szekszárdot, a pécsiek viszont Sopronban maradtak alul (76-64) rangadón. A győrieknél akár pályára léphet egy nagy visszatérő, hiszen a klub a napokban a szezon végéig szerződést kötött Horváth Lillával, aki anyai örömök után tér vissza a kosárlabdapályára. A játékos még a 2014/2015-ös szezonban igazolt Győrbe, de még ősszel kiesett, miután terhes lett. A két gárda őszi meccsét egyébként 85-70-re a zöld-fehérek nyerték.
Szombaton kerül sor a bajnoki alapszakasz egyik legnagyobb érdeklődéssel várt rangadójára, melyen az Európa Kupában menetelő Aluinvent DVTK az UNIQA Sopron csapatát látja vendégül. A címvédő soproniak hétközben papírforma (69-52) vereséget szenvedtek az esélyes Fenerbahce ellen az Euroligában, míg Maikel Lopez együttese 78-68-ra verte a Ceglédet a 11. fordulóból elhalaszott mérkőzésen. A hazaiak 9 győzelemmel és 3 vereséggel harmadikak, míg a vendégek 10 győzelemmel és 2 vereséggel elsők.

A 13. forduló műsora:
ELTE-BEAC Újbuda - PEAC-Pécs    szombat 15:00
Ceglédi EKK - ZTE Női Kosárlabda Klub    szombat 17:00
Vasas Akadémia - Atomerőmű KSC Szekszárd    szombat 17:00
PINKK-Pécsi 424 - CMB CARGO UNI Győr    szombat 18:00
Aluinvent DVTK Miskolc - UNIQA Sopron    szombat 18:30

Vármegyei szövetségek