Eb-selejtező sorsolás: nehéz, de nem elérhetetlen a kijutás
22
Jan
2016
Eb-selejtező sorsolás: nehéz, de nem elérhetetlen a kijutás
2016. január 22.  |  13:19


Ma délután Németországban kisorsolták a 2017-es Eb-selejtezők csoportjait. Magyarországot a második kalapból, 13. számú kiemeltként húzták ki, a mieink a G-csoportba kerültek, ellenfelük Macedónia, Nagy-Britannia és Luxemburg lesz.A selejtezőket 2016. augusztus 31. és szeptember 17. között rendezik meg, oda-visszavágós rendszerben. A hat négyes és egy hármas csoportból a csoportgyőztesek és a négy legjobb második jut ki a már meglévő tizenhárom ország mellé.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány szerint kaphattunk volna nehezebb ellenfeleket is.

- Tisztelünk mindenkit, nem félünk senkitől. Alakulhatott volna sokkal rosszabbul is a sorsolás. A magyar válogatott kerete négy évvel ezelőtt kezdett el együtt dolgozni, elértük, hogy a negyedik kalapból a másodikba kerültünk, ez pedig hatalmas elismerés a játékosok felé. Persze mindenki vágyik arra, hogy még egy kis lépést tegyünk előre. Örömmel mondhatom, hogy az előzetes jelzések alapján, akik eddig is vállalták, azok közül most is mindenki vállalja a szereplést a nyáron. A játékosok már alig várják, hogy július 20-án újra együtt legyenek.

- Mikor hirdeti ki a válogatott keretét?

- Kerethirdetés nem lesz, az már tavaly megtörtént. Mindenki tudja, hogy kik azok, akik tavaly valamilyen oknál fogva nem tudtak a nemzeti csapat rendelkezésére állni, de lenyilatkozták, hogy idén már jönni fognak. Ezek a játékosok érték el eddig is ezt a sikert, amikor a totál káoszban is kiálltak, és keményen dolgoztak.

- Akkor tehát Hanga Ádám ott lesz.

- Karácsonykor Spanyolországban voltam, és beszéltem Hangával. Ádámmal eddig sem volt semmilyen probléma.

- Az utóbbi években mindig akadt egy honosított játékos is a válogatott keretében. A szabályok most is lehetőséget adnak rá.

- Ha lesz honosított játékosunk, az csak egy plusz lehetőség. Számomra a legfontosabb, hogy a magyar keret összeálljon.

A felnőttek mellett az utánpótlás korosztályos Európa-bajnokságok csoportbeosztásait is elkészítették. A fiataloknak nem jutottak könnyű ellenfelek:

U16 fiú, B-divízió, Szófia, augusztus 11-20.: Írország, Izrael, Macedónia, Magyarország, Skócia, Anglia

U16 lány, A-divízió, Udine, augusztus 6-14.: Portugália, Spanyolország, Magyarország, Németország

U18 fiú, B-divízió, Szkopje, július 29.-augusztus 7.: Bulgária, Magyarország, Ciprus, Írország, Lengyelország, Macedónia

U18 lány, A-divízió, Sopron, július 23-31.: Horvátország, Magyarország, Szlovénia, Franciaország

U20 fiú, A-divízió, Helsinki, július 16-24: Törökország, Magyarország, Németország, Litvánia

U20 lány, B-divízió, Podgorica, június 9-17.: Ukrajna, Csehország, Magyarország

Csatolmányok:

Vármegyei szövetségek