Férfi NB I, a 14. forduló beharangozója
15
Jan
2016
Férfi NB I, a 14. forduló beharangozója
2016. január 15.  |  15:28
A hétvégén megkezdődik az alapszakasz második köre, vagyis jön a 14. forduló a férfi élvonalban. Egy mérkőzés lesz pénteken délután, öt szombaton este, a MAFC-Nyíregyháza derbit pedig - a hazaiak teremproblémái miatt - február végére halasztották.

Kezdésként a Kaposvár a Pakssal néz farkasszemet a tévé nyilvánossága előtt. Az utóbbi években rendre nagy csatákat vívott egymással Somogyban a két gárda, és általában hazai siker született. A két gárda őszi meccsén viszont Dunnék csúnyán kiütötték Spicáékat (91-48). Érdekesség, hogy a napokban mindkét csapat rotációja csökkent egy-egy légióssal: a kaposváriak nem hosszabbították meg Novar Gadson próbajátékát, míg a Paks centere, Ryan Watkins édesapja súlyos betegsége miatt kérte a vezetőket, hogy hazautazhasson.

A negyedik helyezett Körmend hazai pályán, a kilencedik Szeged ellen feledtetheti szurkolóival a vasi rangadón elszenvedett vereséget. A vendégek is javítani szeretnének, Nikola Lazics együttese ugyanis legutóbb nagyarányú vereségbe szaladt bele Székesfehérváron. A piros-feketéktől még biztosan hiányozni fog a sérült Cole Dickerson, Wesley Channels ugyan játszani fog, de csakúgy, mint a Falco ellen, ezúttal sem 100 %-os állapotban.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében összecsap egymással a két rivális: az utolsó helyezett Jászberény fogadja a címvédő Szolnokot. Szrecsko Szekulovics edző a múlt héten vereséggel mutatkozott be új csapata kispadján, alighanem a forduló meglepetését okozná csapata, ha legyőzné a címvédőt.

Az öt győzelemmel és hét vereséggel tizenegyedik Kecskemét fogadja a fordított mutatókkal hetedik Falcót. A két csapat őszi mérkőzését könnyedén nyerték 77-57-re a vasiak, ezúttal azonban Kálmán László edző dolgát nehezíti, hogy Dobos László és Reinar Hallik játéka is kérdéses. Hazai oldalon viszont mindenki bevethető.

A nyolcadik Pécs fogadja a hatodik Sopront. A két együttes legutóbbi három bajnokiján soproni siker született, az idei első fordulóban 90-68 arányban volt jobb Sabáli Balázs csapata. A PVSK bedobója, Bödör Bence szerdán bokaszalag-szakadást szenvedett, több hónapra kidőlt, jelen állás szerint ő lesz a mérkőzés egyetlen hiányzója.

Az Alba minden bizonnyal visszavágna a nyitányon elszenvedett hosszabbításos vereségért a Zalaegerszegnek. Mai hír, hogy a fehérváriak új centere, Wally Judge nem lesz a csapat játékosa, mert az orvosi vizsgálatok eredményéből kiderült, hogy a térde nincs rendben. A másik oldalon is akad hiányzó: James Kinney és Gáspár Dávid nem állhat Bencze Tamás edző rendelkezésére.

A 14. forduló műsora:

Kaposvári KK - Atomerőmű SE 2016.01.15. péntek 16:30

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 2016.01.16. szombat 18:00

JP-TOP COP Jászberény - Szolnoki Olaj KK 2016.01.16. szombat 18:00

KTE-Duna Aszfalt - Falco-Trend Optika KC Szombathely 2016.01.16. szombat 18:00

PVSK-PANNONPOWER - Sopron KC 2016.01.16. szombat 18:00

Zalakerámia ZTE KK - TLI-Alba Fehérvár 2016.01.16. szombat 19:00

Vármegyei szövetségek