NB I B, Nyugati-csoport
09
Jan
2016
NB I B, Nyugati-csoport
2016. január 9.  |  01:33

TF Budapest - Concordia Motax KC Pápa

75-71 (20-15, 16-15, 27-23, 12-18)

TF-Budapest: Szobi 7; Beák 31; Buzás 2; Tóth S. 11; Tóth D. 18; Kerkai 3; Franczva; Bihari 3; Mácsai; Debreceni; Nyulasi; Barócsi 

PKC: Keresztes 17; Németh 14/12; Ács 10; Szanati 9; Horváth 7/3; cserék: Kutasi 8; Rédei 4; Karagity 2; Fülöp; Hole; Perger; Vajda.


Az első pontokat a Pápa szerezte, de a mérkőzés első három percében mindössze 6 pont esett. Az ötödik perctől magára talált a TF. Folyamatosan csökkentették hátrányukat, majd a hatodik percben kiegyenlítettek. Az első negyed második felében Beák vezetésével minimális előnyt építettek ki. A pápaiak a játékrész utolsó perceiben Keresztes Rafael pontjaival igyekeztek lépést tartani a vendéglátókkal.

A második negyed elején a hazaiak hárompontosainak köszönhetően hamar tízpontos előnybe kerültek. A PKC a negyed közepére sebességet váltott, Horváth, Szanati és Németh kosaraival ismét közelebb kerültek a TF-hez. A játékrész utolsó percei kiegyenlített játékot hoztak, így 36-30-as állásnál vonultak szünetre a csapatok.

Izgalmas, kiegyenlített, jó iramú első félidőt hozott a mérkőzés.

A harmadik negyedet ismét a hazaiak távoli dobásai indították. Az első három percben négy hárompontost dobtak, míg a Pápa Horváth és Ács kosaraival igyekezett felzárkózni, de a TF előnye a 25. percre így is tíz pontra nőtt, melyet a negyed végéig meg is őrzött.

A záró negyed elején mindkét csapat pontatlanul játszott., négy perc elteltével mindössze 2-2 pontot sikerült szerezniük. A 37. percig tartotta tízpontos előnyét a TF Budapest, ekkor azonban a pápai csapat sebességet váltott és Keresztes, Németh és Szanati kosaraival két perc alatt eltüntette a különbséget. Az utolsó percre mindössze egy kosár volt a különbség a két csapat között. Szobi kosarára Keresztes válaszolt, majd labdája volt a Pápának az egyenlítésre, mely végül kissé vitatott körülmények között a házigazdákhoz került. A végeredményt Szobi két értékesített büntetőjével állította be, 75:71.

Szoros mérkőzésen nehéz győzelmet aratott a TF, így megőrizte a hazai veretlenségét. Az erősen tartalékos pápai csapat, amely több kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerült, erőn felül teljesített és az utolsó negyedben egy váratlan rohammal majdnem meglepte vendéglátóját.

„Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak, nagyon jó mérkőzést játszottunk, mindenki jó teljesítményt nyújtott. Nehéz időszak ez nekünk, ebben a szezonban rengeteg sérülés sújt minket. A sok hiányzó ellenére sikerült egy nagyon szoros mérkőzést játszanunk az egyik bajnokesélyes otthonában, ez mindenképp pozitívum." - nyilatkozta Vajda József szakmai vezető.

Vármegyei szövetségek