Váradi Attila elégedett az U16-os válogatott fejlődésével
07
Jan
2016
Váradi Attila elégedett az U16-os válogatott fejlődésével
2016. január 7.  |  15:41
Két tornán is részt vett a közelmúltban a magyar U16-os fiú kosárlabda válogatott. Előbb Romániában a Balkanic Next Star Cupon, majd Szlovákiában az Olimpiai Reménységek Versenyén játszottak fiataljaink és mindkétszer ezüstérmesként zártak. Váradi Attila szövetségi edzőt kérdeztük a tapasztalatokról.

- Két nagyon hasznos versenyen vagyunk túl. Olyan korosztályról beszélünk, amely frissen lépett ebbe a világba, rutintalanok, még szokniuk kell a nemzetközi tornák légkörét, hogy az Európa-bajnokságokon jól teljesíthessenek. Ez volt az első alkalom arra, hogy bizonyíthassanak, és akik itt voltak velünk, mindent meg is tettek ennek érdekében. Egy edző sosem lehet teljesen elégedett a helyezésekkel, de azzal annál inkább, hogy mérkőzésről mérkőzésre folyamatosan javult a játékunk. Bízom benne, hogy komoly tartalékok vannak még bennük.

Váradi azt is elmondta, szerinte pont jó időpontban került sor erre a két tornára, mert sok olyan kisebb-nagyobb hiányosságra felhívták a figyelmet, amelyek esetleg a képzések során keletkeztek.

- Remek útravaló a csapat következő állomására, a Szent István Kupára, amelyet február közepén rendeznek majd meg Székesfehérváron; illetve az Eb-re, amelyre ezen keresztül már el tudtunk kezdeni készülni. Természetesen lesz még néhány barátságos meccsünk is, de azokkal kapcsolatban egyelőre nem tudunk részleteket - zárta szavait Váradi.

A már említett IV. Szent István Kupa nemzetközi utánpótlás torna 2016-ban február 11. és 15. között lesz a Vodafone Sportcentrumban. A szervezők ezúttal is igazi elit-mezőnyt hoztak össze az U16-os tornára, hiszen itt láthatjuk majd a címvédő Real Madrid, a Bayern München, a Cibona Zagreb és a Partizan Beograd csapatát. Új meghívottként először jön el az olasz Stellazzurra Roma és a lett Riga korosztályos együttese. Két csoportba osztották a nyolc résztvevőt, az egyik négyest a Bayern, Cibona, Partizan, Real alkotja, míg a másikban a házigazda Dávid Kornél Akadémia csapata mellett a két új résztvevő és a magyar U16-os válogatott szerepel majd.

Vármegyei szövetségek