SZÖVETSÉGEK A BIZTONSÁGÉRT
23
Dec
2015
SZÖVETSÉGEK A BIZTONSÁGÉRT
2015. december 23.  |  00:27
A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös szervezésében 2015. november 26-án, a Groupama Arénában került megrendezésre a Szövetségek a Biztonságért elnevezésű konferencia. A 2015. évi konferencia fókuszába a szervezők a rendezői intézkedéseket állították. A cél, a jogszerű vagyonőri intézkedések formáinak és módszereinek a sportszövetségek, sportszervezetek, vagyonvédelmi vállalkozások és a rendőrség képviselőivel történő közös feldolgozása – ezen keresztül az intézkedési színvonalának emelése – volt.

A Groupama Arénában öt sportszövetség, 29 sportszervezet és szakosztály és 20 vagyonvédelmi vállalkozás, a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság, A Valton-sec Kft, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai képviseltették magukat.

A köszöntők elhangzását követően Dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese nyitotta meg a konferenciát, melyet követően Samu István az MLSZ biztonsági igazgatója ismertette az MLSZ elvárásait a vagyonőri intézkedésekkel kapcsolatban, a differenciált, nézőbarát megközelítést hangsúlyozva. Kovács Péter, az MLSZ biztonsági igazgató-helyettese rosszul sikerült példák segítségével mutatta be a tömeg dinamikáját, hívta fel a figyelmet az önálló vagyonőri intézkedések veszélyeire.

Dr. Bári András, az MKOSZ Biztonsági Bizottságának tagja a jogszerűség, Krauzer Ernő a Belügyminisztérium Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság főigazgató-helyettese pedig a szakszerűség és az arányosság betartása érdekében tartotta meg előadását.

Az ebédet követően a Készenléti Rendőrség és a Valton-SEC Kft. munkatársai a gyakorlatban mutatták be az előadások során elhangzottakat a Ferencvárosi TC stadionjának vezetési pontján, annak egyik szektorában és a beléptető kapuinál.

A konferencia során a sportszervezetek résztvevői és a vagyonvédelmi vállalkozások képviselői tesztlapot töltöttek ki, melyek javítását követően jelképesen átadásra kerültek a képzéssel vegyes eseményen történő részvételt és a számonkérés sikeres teljesítését bizonyító igazolások.

A szervezők bíznak benne, hogy a résztvevők hasznos és értékes tapasztalatokkal gazdagodtak. A résztvevők mind a szervezést, mind az előadásokat magas színvonalúnak értékelték és javaslatokat fogalmaztak meg a jövő évi programmal kapcsolatosan is.

Vármegyei szövetségek