NB I B: a Veszprém továbbra is az élen
23
Dec
2015
NB I B: a Veszprém továbbra is az élen
2015. december 23.  |  00:10

Concordia Motax KC Pápa - Hoya Pannon Egyetem Veszprém  60-72 (17-20, 15-16, 13-19, 15-17)

Pápa: Németh 20/15; Puszta 2; Szanati 7; Keresztes 14; Henrik 5; csere: Ács 7; Horváth 2; Vajda 2; Kutasi 1. Vezetőedző: Vajda József.

Veszprém: Vertetics 9/3, Novák 9, Kámán 27/6, Körtélyesi 13/6, Takács 7/3. Csere: Simon 2, Sipos 2, Blaskovits 3/3, Oltárczy. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Mindkét csapat nagyon elszántan kezdett, már az első percekben érződött, hogy parázs, nagy téttel bíró mérkőzésnek lehetünk szemtanúi. Körtélyesi egy hármassal vezetést szerzett a Veszprémnek, majd nem sokkal később a PKC új igazolása Németh Armand is egy triplával mutatkozott be a pápai közönségnek. A játékrész elején a vendégek támadásai pontosabbak voltak, a hazai oldalon apró hibák csúsztak a játékba, ezért a Veszprém az ötödik percre nyolc pont előnyre tett szert. Ekkor ismét az újonc Németh vette vállára a csapatot, aki két hármassal csökkentette a hátrányt. A negyed végén 17-20 volt az állás.

A második játékrészben is a vendégek kezdtek jobban. Hat dobott pontjukra mindössze a 13. perc végén érkezett válasz, amikor Henrik 2+1-gyel jelentkezett. A mérkőzés feszült hangulatban folytatódott, mindkét oldalon szabálytalanságokkal. A zűrzavarból a Veszprém jött ki jobban, a negyed közepére 8 pontra növelve előnyét. Folyamatos játék nem alakult ki, sok faulttal dolgoztak a csapatok. A 15. percben Puszta Dávid bokája megsérült, ápolásra szorult. A mérkőzés képéről sokat elárul, hogy a 16. perctől mindössze egyetlen mezőnykosár esett, ez Keresztes Rafael nevéhez fűződik. A félidei állás 32-36.

Az első két negyed kiegyenlített játékot hozott egy nagy iramú, parázs mérkőzésen. A két csapat folyamatosan fej-fej mellett haladt, a vendégek végig néhány pontos előnyben játszottak, de a Pápa mindig válaszolni tudott az elszakadási kísérletekre.

A harmadik negyed is veszprémi kosárral indult, de egy labdaszerzést követően Németh büntetőből válaszolt, majd Ács sikeres közelijével csökkentette a különbséget a Pápa. A játékrész közepén ismét a küzdelem dominált. A veszprémiek lassították a Pápa játékát, a hazaiak ritmusvesztése pedig 13 pont különbséget eredményezett a 18. percre. A negyed hajrájában a Pápa csökkenteni tudta a hátrányát (45-55).

Az utolsó játékrész is nagy küzdelemmel és kevés ponttal indult. Az első két percben mindössze egyetlen pont esett. Mindkét csapat pontatlanul, sok hibával játszott. Végig 10 pont körül mozgott a különbség. A listavezető nem tudta leszakítani a PKC-t, de a hazaiaknak sem sikerült igazán közel kerülni. Az utolsó percekben a veszprémiek jobban koncentráltak, így 12 ponttal nyerni tudtak. PKC - Veszprém (60-72).

A Pápa izgalmas, végig kiegyenlített mérkőzésen maradt alul a jó erőkből álló Veszprémmel szemben, amely jobban rá tudta kényszeríteni fizikálisabb játékát a hazaiakra. A Pápát érzékeny veszteség érte. Puszta Dávid bokasérülést szenvedett, így idő előtt el kellett hagynia a játékteret.

„A Veszprém volt a mérkőzés esélyese. Próbáltunk erőt meríteni az előző két győzelemből, úgy érzem, ez sikerült is. Jó meccset játszottunk, végig közel maradtunk. Ez a Veszprém ennyivel jobb, mint a Pápa, megérdemelt győzelmet arattak. Gratulálok a csapatomnak, nagyot küzdöttek. A Veszprém agresszív, csapdázós, fizikális játékot játszik, ennek köszönhető a kevés pont és a sok fault. Voltak pozitívumok a játékunkban, de apróságok mindig megakadályozták, hogy felzárkózzunk. Puszta Dávid kiesésével a taktika nem változott, ugyanazt igyekeztünk végig játszani. Reméljük Dávid sérülése nem súlyos és hamar vissza tud térni közénk. Köszönöm a hazai tábor sportszerű buzdítását, ami ellensúlyozta a maroknyi veszprémi szurkoló néha túlzottan is „tüzes" bekiabálásait. " - nyilatkozta Vajda Balázs a mérkőzés után.

Mérész Csaba: Gratulálok a srácoknak, nem csak a mai sikerért, hanem a szezonban mutatott eddigi teljesítményért is. Egyúttal köszönöm a szurkolóink buzdítását is, mindnyájuknak kellemes ünnepeket kívánunk.


Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun2n/x1516/hun2n_50
 


Vármegyei szövetségek