Ma kezd a magyar válogatott Sopronban
12
Jun
2015
Ma kezd a magyar válogatott Sopronban
2015. június 12.  |  12:58
–Milyen érzésekkel vágsz neki az Eb-nek?
–A legfontosabb: alig várom már, hogy elkezdjük végre!
A felkészülés során sok pozitív dolgot tapasztaltam összehasonlítva a 3 évvel korábbi időkhöz, amikor először kapitánykodtam Magyarországon.  A lányok is nagyon keményen dolgoztak végig az edzőtábor során. Látom rajtuk, hogy koncentrálnak, nagyon akarnak.

–Milyen volt visszatérni? Volt benned tüske?
–Teljesen tiszta lappal vágtam bele most a munkába. Ne voltak bennem rossz érzések vagy előítéletek. Visszatekintve, az is egy jó időszak volt, csak nagyon pici hiányzott ahhoz, hogy kijussunk az Eb-re. Volt néhány hiányzó, sérülések hátráltattak minket, mégis majdnem sikerült továbbjutnunk. Szerintem tanultunk abból is.
Most új feladat van, egy hazai rendezésű Európa-bajnokságon szerepelni hatalmas kihívás.

–A stáb és a keret is átalakult 2013-hoz képest a válogatottnál. Te változtál valamiben?
–Igen, én is sokat tanultam az elmúlt évek során. Fejlődtem, mint edző, amit szeretnék átadni a lányoknak. Úgy érzem könnyebb helyzetben vagyok most, mert  van helyismeretem, nem a nulláról kellett kezdenünk május elején a munkát.

–Taktika?
–Sokminden olyan, mint 3 éve, de az azóta eltelt időszakban általam sikeresen alkalmazott elemeket is be akartuk építeni a csapat játékába.
A védekezés kiemelten fontos. Szerintem a játékstílusunkkal sikeresek lehetünk, mert nem függünk attól, hogy jó napunk van-e és dobunk-e 80 pontot.
Ha nem megy a pontgyártás, harcolni, védekezni, lepattanókat szerezni akkor is lehet. Erre koncentrálnunk kell.
Számítok a lányokra is, hogy tegyék be a saját játékukat a közösbe, hiszen bármit mondunk is mi az edzésen vagy a kispadon, a végén nekik kell a pályát helytállni és nyerni.

–Tudom, hogy nehéz kérdés, de mire lehet képes ez a magyar válogatott az Eb-n?
–Valóban nehéz erre válaszolni. Az elején a nyomást kell lerázni magunkról. Ez a legfontosabb. Mert nyomás az biztosan lesz. A svédek elleni siker megalapozhatná a folytatást.

–Fegyverneky Zsófi szülés után szinte azonnal megkezdte a felkészülést az Eb-re…
–Jó, hogy itt van Zsófi. Nemcsak a pályán segíthet nekünk. Érzem rajta, hogy nagyon akar és a lányok elfogadták, hogy ő a kisbaba miatt speciális helyzetben van.
Jó érzés, hogy a csapatunkban vannak vezéregyéniségek. Mindenkire szükségünk lesz az Eb-n!

–Alexandria Quigley?
–Az utolsó pillanatban, de megérkezett. Már nagyon vártuk. Kiváló állapotban van, szerintem a segítségünkre lehet. Úgy látom, hogy senki nem tekint rá úgy, mint aki mások játékidejéből vesz el. Ez fontos.
A célunk eléréséhez minden jó játékosra szükségünk van és az elején szerintem a csapattársaknak kell majd segíteniük Allie-nek, hogy felvegye a ritmust. Szerintem nem lesz gond ezzel!

–Mivel lennél elégedett az Európa-bajnokság végén?
–Meccsről-meccsre, lépésről-lépésre haladunk. A csoportunk nagyon kiegyensúlyozott, de a szurkolók segítségével és csapatként játszva jók lehetünk. Jó lenne minél messzebb jutni innen Sopronból…

Vármegyei szövetségek