Hibátlan magyar nap Debrecenben
06
Jun
2015
Hibátlan magyar nap Debrecenben
2015. június 6.  |  00:20
Lányok:

Magyarország-Izrael 14-9

A magyar csapat pontszerzői: Horváth 6, Aho 5, Tóth 2, Kányási 1.

Izrael ellen kezdtek lányaink, s bizony nehéznek ígérkezett a meccs, s olyan is volt. A játékidő első felében váltva vezettek a csapatok, hullámzott a játék. A hajrában 9-9 után Horváth Krisztina büntetőjével a mieink szereztek vezetést, majd percekig állt 10-9-es magyar vezetés a táblán. A végjátékban az addig az ellenfél által jól őrzött Tóth Timi "rázta meg" magát, s a csattanó Aho Nina a meccs végét jelző dudaszóra dobott távoli találata volt, amellyel végül 5 ponttal nyertek lányaink, de nagyon megszenvedtek, megküzdöttek ezért a diadalért.

Magyarország-Németország 17-10

A magyar csapat pontszerzői: Tóth T. 7, Aho 4, Horváth, Kányási 3-3.

Büntetőből a németek szereztek vezetést, Aho Nina szintén a vonalról egalizált, majd Tóth Tímea szerencsés kosara, plusz büntetője után már a mieink vezettek. Timinek e találat önbizalmat adott, újabb találatával 4-1-re megugrottak lányaink. Sőt, Horváth Krisztina majd ügyes bejátszás után Kányási Veronika is villant. A németek azonban nem törtek meg, "találtak" pár kosarat, míg a mieink kezdeti lendülete megtört. 6-3 és 7-4 után is Tóth Timi villant, a palánk alatt nem tudták tartani a német lányok, akiknél éppen Tóth az állást 8-4-re alakító kosaránál történt egy balszerencsés sérülés.Ennél az állásnál kicsit az eredményjelző, majd a holtpontról Aho ügyes, löbbölt labdája után Horváth talált be. Fokozatosan léptek el ügyesen játszó lányaink a németektől, a hajrához közeledve az addig társai kiszolgálásában jeleskedő Aho Nina találataival 12-6-ra húztak el a mieink. Egy kosár plusz büntetős akcióval még két és fél perccel a vége előtt 13-8-ra feljöttek az igen keményen küzdő németek, ám Kányási két ügyes kosarával végképp eldőlt a meccs, amelyet végig vezetve magabiztosan nyertek lányaink.


Fiúk:

Magyarország  - Uruguay 21-17

A magyar csapat pontszerzői: Horváth 13, Durázi 6, Opre 2.

A csoportból való továbbjutás szempontjából létkérdés volt a győzelem az első nap után nyeretlen fiainknak. Uruguaynak mér volt egy győzelme, ha ellenünk is nyer, leszakíthatja a mieinket.

Horváth Kristóf és Durázi Krisztofer is dobtak 1-1 kettest, amivel két perc után vezetett válogatottunk (4-3). A támadópattanókkal nagy gondjaink voltak ebben a periódusban, a dél-amerikai csapat jól szedte a lecsorgókat az elhibázott lehetőségek után,így fordítottak (6-9). Durázi hatalmas zsákolásával, Horváth duplájával egalizáltunk. Rossz kezeltetés miatt két technikait is kapott a magyar csapat, ismét ellépett Uruguay (10-14). Most is Horváth lépett elő, betörésből, majd távolról is eredményes volt, Durázi büntetői után pedig már nálunk volt az előny az 5-0-s "részhajrával". A dolgok ilyetén alakulása nemigen tetszett az fiúknak, elkezdtek keménykedni. Durázival szemben szabálytalankodtak meglehetősen keményen. A szombathelyi fiú bedobott egy büntetőt, de mivel vérzett, le kellett cserélni. A helyére érkező Opre keze sem remegett meg. Az uruguayiak nem találtak be, s keménykedtek, a mieink viszont többnyire elrontották a büntetőket. A végén Horváth azért beemelt egyet, majd kis kakaskodás után újabb büntetővel tette fel a koronát saját remek teljesítményére. A továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést "húztak be" a srácok, akik túltették magukat az ellenfél kellemetlen, időnként túlzottan kemény stílusán, túlfűtöttségén...

Magyarország-  Kazahsztán 19-11

A magyar csapat pontszerzői: Boros, Durázi 6-6, Horváth 5, Opre 2.

Horváth Kristóf betörésből szerzett kosarára pozícióból a kazahok 203 centis, centere, Danyilcsenko felelt. Az előző meccsen pont nélkül maradó "cséká", Boros is gyorsan beköszönt, majd Horváth távoli találatával 4-1-re megugrottak fiaink. Aztán Horváth pazar alley-oop "zsugát" ívelt fel Durázi Krisztofernek, a Kristóf-Krisztofer kombináció valóban látványos volt, a legközelebbről Danyilcsenko látta. 6-3-ra feljött Kazahsztán, amikor Durázi használta ki ügyesen, hogy Danyilcsenko éppen pihen, lefordulás után szerzett látványos kosarat.A kis pihenő után visszatérő kazah óriás 8-6-ra hozta fel csapatát. Kritikus helyzetben újra Horváth villant, majd Boros szerzett fontos kosarat. A kazahoknál született egy találat távolról is, amellyel 10-9-re jött föl a rivális. Boros a legjobbkor villant, kosara után pedig jött csapatunk "belső sora". majd Durázi labdája is beszédült, s Opre remek bejátszás után szerzett kosarat. Újra két magas játékosunk villant, Durázi távolról, Opre pedig egy remek leválás után. Kazahsztán elkészült erejével, fokozatosan nőtt az előny, egyértelműen a mi fiaink akarata érvényesült, a végén pedig Boros parádés megmozdulásaival  győzelmet arattak.

Vármegyei szövetségek