3x3 U18-as világbajnokság, Debrecen
05
Jun
2015
3x3 U18-as világbajnokság, Debrecen
2015. június 5.  |  01:02
Strandoláshoz remek, kosarazáshoz talán kevésbé kiváló időben, hőségben kezdődött Debrecenben a 3x3 U18-as világbajnokság. Lányaink nyertek, a fiúk kikaptak első meccsükön

Lányaink kifejezetten jól kezdtek, Aho Nina vezérletével hamar elléptek 5-1-re a némi magassági fölényben lévő szlovák együttes ellen. Érkezett egy tripla északi szomszédainktól, ám ezt követően jó védekezéssel, valamint szervezett csapatmunkával egy 8-1-es futást bemutatva 13-4-re elléptek lányaink. Villant Horváth, Aho triplát dobott, Tóth a lepattanók megszerzése mellett büntetőt értékesített, Kányási pedig betörésből volt eredményes. Itt jött egy kis hullámvölgy, 13-7-re feljött a szlovák csapat, ám ekkot Horváth Krisztina bravúros kosara végleg eldöntötte a meccset, lányaink 16-9-es győzelemmel kezdték a tornát.

A fiúknál egy tekintélyt parancsoló személyivel kezdtek az oroszok, ám az azt elszenvedő Durázi ügyes befutás után megszerezte a vezetést a mieinknek. Mindkét csapaton érződött az idegesség, az oroszoknál ez eladott labdákban, a mieinknél kihagyott ziccerekben mutatkozott meg. 6-6-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, miközben egy parádés Horváth-Boros alley-oop-ban gyönyörködhettek a nézők.

A játékidő közepén kezdett kidomborodni az orosz erőfölény. 11-6-ra ellépett a többnyire közelről eredményes rivális. Boros majd Horváth is betalált távolról, miközben Durázi bravúros betörésből volt eredményes. 12-11-re feljöttünk, de újra orosz pillanatok következtek. 15-11-re újra megugrott a rivális, Horváth Kristóf bravúros távolijával még 2 pontra feljöttek a srácok, de a végén még két kosaras az oroszok, s végül 17-13-ra győztek.

A lányok másodszor is nyertek, a fiúk megint kikaptak

Második meccsükön a lányok fölényesen verték Venezuleát a debreceni U18-.as B3x3-as világbajnokságon, a fiúk viszont hatalmas csatában 1 ponttal kikaptak a Fülöp-szigetek együttesétől

Második meccsükön lányaink valósággal állva hagyták Venezuelát. Tóth Tímea blokkokkal és ügyes center kosárral köszönt be, s az első öt magyar pontban már mind a 4 játékosunk keze benne volt. Venezuela első pontját büntetőből szerezte, lelkes ellenfelünk játékosai egy az egyben nem nagyon tudták megverni lányainkat, így többnyire kiszorított helyzetekből kényszerültek dobni - eredménytelenül. Csapatunk úgy is könnyedén növelte előnyét, hogy Aho Nina percekig ülhetett a kispadon. Horváth Krisztina centerben forgatta be ellenfelét, Kányási Veronika pedig egyik bravúros találatát megelőzően két dél-amerikai leányzót is "elröptetett. Végeredményben mindenki kitett magáért, a végén Kányási még egy remek duplát is dobott, s lányaink magabiztos rajt-cél győzelmet aratva 15-3-ra nyertek.

Fiainkra az aránylag alacsony, de a labdával virtuóz módon bánó játékosok alkotta Fülöp-szigetek csapata  várt. Második riválisunk egy remek, a végsőkig kiélezett meccset játszott a remek szerkezetű, képzett fiúk alkotta lengyel együttes ellen, s 15-13-ra kikapott, mindkét csapat számára létkérdés volt tehát a győzelem.

Horváth Kristóf büntetőivel a mi fiaink szerezték meg a vezetést. Erre azonban zsinórban 3 pontot vágtak a filippínók, majd Boros kosara után ami nagyon fájó volt, az alacsonyabb ellenlábas visszaszerzett lepattanó után is betalált. Horváth Kristóf elkapta a fonalat, előbb 1, majd 2 pontos kosarat szerzett, utóbbival visszaszerezték fiaink a vezetést. Sajnos jött egy kis hullámvölgy egyénieskedéssel, erőlködéssel, 8-5-re elhúztak a szervezettebben játszó vendégek. Horváth egyedül próbálta versenyben tartani csapatunkat, s vissza is hozta 11-9-re. Ebben a kiélezett helyzetben villant a csapat debreceni kosarasa, Opre Roland 1-re visszahozva csapatunkat. Mindkét csapat sorra hibázta el akcióit, majd jött egy filippínó dupla. Boros bődületes zsákolására újabb duplát "vágott" az ellenfél. Sajnos kritikus helyzetekben büntetőket rontottak a srácok, majd a hajrára megtáltosodó Boros vágott duplát. A végjátékban egy ízben a Fülöp-szegetek játékosai négyszer szedték vissza a lepattanókat rossz dobásaik után, s végül betaláltak. A meccs magyar hőse, Horváth beemelt még egy duplát, ráadásul szabálytalankodtak is vele szemben, s a két büntetőből egyet értékesített, 1 pontra felhozva a csapatot. De a fordításra már nem maradt idő, egy parádés meccsen a sok kihagyott büntető megpecsételte fiaink sorsát, akik így 19-18-ra kikaptak.

Vármegyei szövetségek