Sisi is a magyar lányoknak szurkol majd a hazai rendezésű Európa-bajnokságon
04
Jun
2015
Sisi is a magyar lányoknak szurkol majd a hazai rendezésű Európa-bajnokságon
2015. június 4.  |  11:25
A magyar női kosárlabda-válogatott  – útban az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzéseinek helyszínére – szinte teljes létszámban tiszteletét tette a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a lányok ünnepélyes keretek között és a kamerák kereszttüzében örökbe fogadták Sisit, az idén született zsiráfot.

A Állatkert szóvívője, Hanga Zoltán átnyújtotta a csapatnak az örökbefogadásról szóló oklevelet és elárulta, hogy a létesítmény összes dolgozója szorít majd a lányokért az Európa-bajnokságon.

A nemzeti csapat képviseletében Honti Kata megköszönte a lehetőséget, hogy a felkészülés hajrájában egy ilyen eseményen vehet részt a válogatott, egy dedikált labdát nyújtott át Hanga Zoltánnak emlékül, majd csatlakozott a többiekhez, akik a zsiráfetetés – nem is olyan egyszerű – feladatával birkóztak éppen.

Az állatkerti eseményen részt vettek az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola tanulói is, mivel a XVI. Budapesti Nagy Sportágválasztó kosaras rendezvényén a legnagyobb létszámmal kijött oktatási intézmény a 17. kerületi iskola volt. Jutalmuk 100 darab Eb-belépő, amit a válogatott játékosaitól vehettek át, sőt a létesítmény jóvoltából az egész napot az Állatkertben tölthették a gyerekek.

A magyar válogatott pénteken és szombatot Törökországban lép pályára felkészülési mérkőzésen a házigazdák ellen, majd június 12-én Sopronban Svédország ellen kezdi meg menetelését a magyar-román rendezésű Európa-bajnokságon.

A tervek szerint a SPORT TV minden magyar Eb-meccset képernyőre tűz majd.

Vármegyei szövetségek