Bajnokot avatott a B33 Diákolimpia
26
May
2015
Bajnokot avatott a B33 Diákolimpia
2015. május 26.  |  16:31

AB33 Diákolimpia Országos döntőjébe a 650 csapatból a legjobb8-8 fiú, illetve lánycsapat került be. A 2015-ös DiákolimpiaBajnokai a lányoknál a Kodály Kicsik (Kecskeméti Kodály ZoltánÁltalános Iskola, és Gimnázium) csapata lett, a fiuknál aSzecska (Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola). Alányoknál 2. helyezést ért el a Széchenyi I. csapat (SzéchenyiIstván Kereskedelmi Szakközépiskola) és bronzérmesek lettek aKörösi-Péterfy (Nagykanizsa), Grosics Sportsuli (Budapest)kosarasai. A fiúk ezüstérmese a Tóvárosi Tini DSE(Székesfehérvár), 3. helyezettje pedig az Apáczai Nagyok(Nyíregyháza) Hamvas I (Oroszlány) és csapata lett.

AzElite kategóriában, teljes létszámban, két csapatban állt ki a3x3 válogatott keret. Ellenfeleik magyar csapatok mellett 2 szlovén,3 szerb és 1 cseh csapat volt. A két válogatott csapat közül egybekerült a legjobb 4 közé, a másiknál is csupán hajszálon múlta legjobbak közé kerülés. A döntőben 2 szlovén csapatmérkőzött egymással; a párharcból a 2013-as világranglistátvezető került ki győztesen, alul maradt az Európa bajnok.

AQueen női kategóriában a várakozásoknak megfelelően a magyarnői válogatott csapatai (Hunwomen I, Hunwomen II.) végeztek azelső két helyen, harmadik Csillámpónik (Pécs). A B33 TOURkövetkező állomása Debrecen lesz, június 6-7-én, a 3x3-as U18Világbajnoksággal egy időben.

Vármegyei szövetségek