Története során először döntős a KTE
18
May
2015
Története során először döntős a KTE
2015. május 18.  |  11:46
Férfi NB I. A csoport, rájátszás az 1-8. helyért

A mindent eldöntő, utolsó mérkőzéséhez érkezett a Kecskemét-Paks elődöntő. A forgatókönyv hasonló volt, mint az előző négy meccsen. A hazaiak uralták a pontszegény derbit. A vendégeknek nagyon nem mentek a tripladobások, a lila-fehéreknél viszont a kritikus pillanatokban mindig akadt valaki, aki átlendítette csapatát a holtponton. Sztojan Ivkovics csapata története során először jutott be a döntőbe, ahol a címvédő Szolnok vár rá.

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 60-48 (17-11, 14-7, 10-14, 19-16)
Messzi István Sportcsarnok, 1600 néző
Vezette: Cziffra Cs,, Benczur T., Farkas G. (Hartyáni)
KTE: Kinney 5/3, Kovács P. 8, Djeraszimovics 14/6, Ivosev 9/6, Barovics 2 Csere: Pongó Ma. 9/3, Pongó Má. 7/3, Karahodzsics 4, Hegedűs 2.
ASE: Dugat 10, Medve -, Evans 5, Szabó 3, Jones 7 Csere: Wise 10, Eilingsfeld 4, Kovács Á. 5/3, Baki 2, Tóth 2.

A párharc végeredménye: 3-2 a Kecskemétnek.

Stojan ivkovics, a KTE szakmai igazgatója: Ilyen párharcot még nem láttam ebben az országban. Minden mérkőzés egy sakkparti volt. Emberfeletti teljesítmény volt mindkét oldalon, kemény meccsekkel, igazi férfimunka volt. Egy meccs keménysége nem a dobott pontokon múlik. Számunkra ez a döntőbe jutás nagyon nagy dolog, történelmi siker. A Paks 50 százalékosan dobta a büntetőket, az ehhez hasonló apróságok képesek eldönteni egy-egy ilyen 50-60 pontos mérkőzést. Jobban akartuk a továbbjutást, olyan lepattanókat szedtünk, amik néha már a fizika törvényeinek is ellentmondtak. A Szolnoknak több ideje volt felkészülni, kell egy jó stratégia, nekünk prioritás élvez a két hazai meccsünk, azokat hozni kell... A Szolnok elleni párharc döntő pillanata szerintem a hazai első összecsapás lesz.

Braniszlav Dzunics, az ASE edzője: Gratulálok a Kecskemétnek, az egész párharcot uralták, bizonyos helyzetekben nem tudtuk megoldani, amit ellenfelünk igen, nagyon harcosak voltak. Mi is odatettük magunkat, de lemaradtunk pár dologról... Sok sikert kívánok a kecskemétieknek a döntőben.

Vármegyei szövetségek