Miskolc után Sopronban a válogatott
12
May
2015
Miskolc után Sopronban a válogatott
2015. május 12.  |  21:11
Sopronban folytatja felkészülését a június 11-én kezdődő, magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokságra készülő válogatott. A felkészülésbe bekapcsolódott a múlt héten második olasz bajnoki címét megszerző Honti Kata is, aki az együttes sajtónyilvános edzésén elmondta:  fáradtan, de mégis izgatottan várja a mérkőzéseket és bízik a sikeres szereplésben. Kiemelte, külön öröm számára, hogy szülővárosában Sopronban, hazai szurkolók előtt szerepelhet. Mint mondta, "ha magunkkal foglalkozunk, összeszedetten várjuk az Európa-bajnokságot és jól játszunk, akkor bármi lehet". Régi – új arc volt a parkettán Fegyverneky Zsófia, aki két hónappal ezelőtt adott életet gyermekének, de már ez elmúlt három hétben erőnléti edzéseket végzett. A 101-szeres válogatott kismama fokozatos terhelés mellett végzi a feladatokat és célja, hogy kisfia Márk nyugalma mellett erőnlétben utolérje magát.

Kiegyenlített erőviszonyokra számít a hazai szövetség elnöke. Szalay Ferenc a csoportmeccseknek otthont adó soproni Novomatic  Arénában kedden sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a cél az, hogy a  válogatott bekerüljön a második körbe, amelyhez a hazai szurkolók is  hozzájárulhatnak. Hozzátette: négyszáz jegy híján a soproni mérkőzésekre az összes belépő elővételben elkelt. Több száz svéd és szlovák szurkolóra számítanak, akiket "helyre tenni nagy feladat lesz a magyar szurkolóknak". Sopron, sportvárosként felkészülten várja a rangos sporteseményt, amelynek örömmel ad otthont – mondta dr. Fodor Tamás polgármester a sajtótájékoztatón.  A nyári sportesemény egyik támogatója a Panta Aqua ásványvizet forgalmazó cég kereskedelmi igazgatója Klauser Róbert elmondta, megtiszteltetés számukra, hogy termékeikkel hozzájárulhatnak Európa legjobb női kosárlabdázóinak szerepléséhez.

Stefan Svitek szövetségi  kapitány emlékeztetett rá, hogy múlt hétfőn Miskolcon kezdték el a  felkészülést, melyet most Sopronban folytatnak. Mint mondta, a 17  fős keretből már csak Quigley Alexandria hiányzik, ő június elején  érkezik majd az Egyesült Államokból. A soproni közös gyakorlás első hetét követően május 15-én és 16-án Olaszországgal vív két mérkőzést idegenben a nemzeti csapat.

Vármegyei szövetségek