B33 DECATHLON TOUR 2015 – Kecskemét
12
May
2015
B33 DECATHLON TOUR 2015 – Kecskemét
2015. május 12.  |  16:13


A hat felállítottműanyag pályán 45 csapat 5 kategóriában mérkőzött meg egymással. A 3x3válogatottak mellett szerb, bosnyák, horvát, szlovén, román és lengyel csapat is indult az ELITE kategóriában, akik közül többen a világelitbe tartoznak,ebből kifolyólag igazi világszínvonalú 3x3 kosárlabdát láthattunk egész nap. Nagyöröm, hogy magas színvonalú játékvezetés párosult az izgalmas meccsekhez, és ezt a nemzetközi résztvevők is megerősítették.

Az ELITEkategóriában az alakuló magyar 3x3 válogatott mellett 9 nemzetközi csapatnevezett. A 12 csapat közül az elődöntő résztvevői jutottak be a győrifináléba. Ennek a 4 csapatnak lesz esélye kivívni a prágai World Tour Mastersenvaló indulást (és elnyerni az 1.000 eurós fődíjat). A tornán láthattuk, hogymilyen fizikális játékot követel meg ez a fajta kosárlabda. A válogatottszámára is kiváló tapasztalatszerzés volt a torna, akik - nagy örömünkre-bejutottak a győri fináléba.

A döntőt a két, apapírforma szerinta végső győzelemre is esélyes csapat vívta, amelyben akorábbi világelső szlovén 3x3 Ljubljana-Brezovica nyert a szerb 3x3 Kragujevácellen 22:18-ra.

A sorozat döntőjébejutott csapatok: I. 3x3 Ljubljana-Brezovic, II. 3x3 Team Kragujevác, III.Born2Ball (lengyel) és HUNTEAM (magyar)

Az egyetemibajnokságban a lányoknál a debreceni világbajnokságra készülő U18-as válogatottrevansot vett (15:14) a felnőtt válogatott kerettaggal felálló szegedi egyetemcsapatán az előző forduló döntőjében elszenvedett vereségért. Míg a fiúknál azelőző forduló a fináléjában alulmaradó USC Szeged a SMAFC ellen gondoskodottarról, hogy a csongrádiak ne térjenek haza aranyérem nélkül.

Amatőrök 3 kategóriában versenyeztekKecskeméten, ezek győztesei:

GIRLS-BOYS összevont kategória:
Szegedi Lakers

WOMEN: I. Szilády 1

TEENAGERS (fiú): GÜZŰ

 

Gratulálunk a győzteseknek!

 
Kiegészítőprogramként a korábban megszokott E-Game NBA2k15 verseny mellett a mérkőzésekszünetében hiphop táncosok, BMX bemutató és akrobatikus műsor is színesítette anapot!

Következő állomásunk:május 23. Pécs, Műjégpálya.

Mindenkit várunkszeretettel!

Vármegyei szövetségek