A Szolnok és a Kecskemét került közelebb a döntőhöz
07
May
2015
A Szolnok és a Kecskemét került közelebb a döntőhöz
2015. május 7.  |  14:27
Férfi NB I. A-csoport, rájátszás az 1-8. helyért

Szerdán este az első elődöntőket rendezték a férfi élvonalban. A Szolnok esélyt sem adott ellenfelének, és pillanatok alatt eldöntötte a Sopron elleni meccset. A Paks egy félidőn át jól tartotta magát Kecskeméten, de aztán a szünet után a hazaiak hengereltek. Mindkét párharc tehát 1-0-ra áll, folytatás szombaton.

Szolnoki Olaj KK - Soproni Sördögök 87-54 (28-11, 17-4, 24-19, 18-20)
Tiszaligeti Sportcsarnok
Vezette: Papp P., Kapitány G., Török R. (Hartyáni)
Szolnok: Jones 11/6, Vojvoda 11/9, Milosevics 4, LEE 20/12, Keller 12 Csere: Wittmann 10/6, RAKICS 10/3, Báder 2, Peringer 4, Sztajkovszki 3/3, Pavlovics -.
Sopron: Thomas 10/6, Ruják A. 9/3, Boriszov 5/3, Tóth G. 11/9, Poscic 6 Csere: Edwards 8, Takács N. -, Molnár M. 5, Trepák -, Bakk -, Dénes G. -.

Dragan Alekszics, a Szolnok edzője: Természetesen nehezebb dolgunk lesz Sopronban, mint ma. Szombaton már frissebb lesz az ellenfél, jobban fog játszani. Bízom benne, hogy a következő meccsen is ilyen szintű védekezést mutatunk be, ugyanilyen energiával játszunk. Jó meccs lesz a következő is, ha így tudunk kosarazni. Ma jól dobtunk, a második félidőben viszont az előny tudatában érthető, hogy már nem szereztünk annyi pontot, illetve védekezésben is kiengedtünk. Örülök, hogy az utolsó öt-hat percben már a fiataloknak is játéklehetőséget tudtunk adni. Nekik is fontos, hogy érezzék, milyen az első osztályban játszani.

Sabáli Balázs, a Sopron edzője: A sorminta olyan, mint a Kaposvár ellen, ott is harmincnégy ponttal kaptunk ki az első meccsen. Az első félidőben extrán teljesített a Szolnok mind védekezésben, mind támadásban. A második félidő arról szólt, hogy ne adjuk fel a mérkőzést, próbáljunk támadni, és a védekezésből a legtöbbet kihozni. Ekkor már a Szolnok is rápihent a szombati találkozóra. Nincs más lehetőségünk, megpróbálunk hazai pályán nyerni a roppant erős Olaj ellen. Bízom benne, hogy ez a két nap elég lesz arra, hogy frissebbek legyünk. Látható volt, hogy ma lehet, egyszerűbb lett volna egy üdvözlőkártyát küldeni, hogy „Gratulálunk Szolnokra!”. Sajnos csak ennyire volt elegendő a teljesítményünk. A kulcsjátékosokon, főleg Boriszovon és Poscicson látszott, hogy nagyon fáradtak voltak, de ez nem von le semmit a Szolnok érdemeiből, ez a realitás. Bízom benne, hogy saját közönségünk előtt sokkal jobb teljesítményre leszünk képesek.

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 73-61 (21-19, 17-13, 23-11, 12-18)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 1300 néző
V: Cziffra, Pálla, Hegedűs
KTE: Kinney 17/6, Kovács P. 7/3, Djeraszimovics 13/6, Ivosev 9/3, Barovics 10/3. Csere: Karahodzsics 9, Pongó Ma. 2, Pongó Má. 4, Hegedűs 2.
Paks: Dugat 19/6, Medve 6/6, Evans 7/3, Szabó Zs. 9/3, Jones 16. Csere: Tóth Á. 2, Kovács Á. -, Baki -, Eilingsfeld -, Wise 2.

Sztojan Ivkovics, a KTE szakmai igazgatója: Eddigi is a legizgalmasabb meccsek közé tartoztak paksi párharcaink, élvezet volt látni a meccs iramát, a harcot, az energiát a pályán. Két hadsereg harcolt egymással, semmi sunyiság, csak játék. Tudjuk, hogy a Paks jó csapat, tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz háromszor megverni őket. Nem dőlt még el semmi, szombaton megyünk tovább.

Braniszlav Dzunics, az ASE vezetőedzője: Gratulálok a Kecskemétnek, ez megérdemelt győzelem volt. Az első félidőben játékban voltunk, a harmadik negyedben dőltek el a legfontosabb kérdések, amikor sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk összehozni semmit. 1-0 oda, ennyi történt, hét végén folytatjuk.

Férfi NB I. A-csoport, Play-out

A Zalaegerszeg akár már tegnap bebiztosíthatta volna bennmaradását az élvonalban, ha legyőzi idegenben is a MAFC-ot. Az újonc azonban nem hagyta magát, és egy izgalmas, szoros meccsen visszavágott a hétvégi vereségért. Ezzel a párharc állása 1-1, a mindent eldöntő, utolsó ütközet szombaton következik.

MAFC - Zalakerámia ZTE KK 89-85 (22-17, 19-24, 26-17, 22-27)
Gabányi László Sportcsarnok, 1000 néző
V.: Györffy P. A., Makovsky Sz., Tőzsér D. (dr. Gincsai)
MAFC: Fodor K. 2, Misek 28/12, Lakosa 7/3, Toutziarakisz 19, Glenn 12. Csere: Brown 13/6, Lakits -, Tursics 7/3, Mohay -.
ZTE: Dzambics 20/9, Fekete 19, Mohácsi 18, Csohadarevics 6, Tamir 8. Csere: Darling 14, Czinger -, Velkey -, Kertész -.

Stefan Timbus, a MAFC edzője: Jó meccs volt, lesz még egy szombaton.

Milos Sporar, a ZTE edzője: Az utolsó perceket elrontottuk, nem jöttünk ki jól a hajrából. Ettől függetlenül nem szomorkodhatunk, mert ennek a csapatnak igenis van karaktere. Büszkék vagyunk a szurkolóinkra is, akik szép számmal elkísértek minket. Nincs semmi probléma, szombatra felkészülünk, és helyre rakunk egy-két dolgot, a lényeg, hogy nyernünk kell.

Vármegyei szövetségek