A Sopron és a Paks jutott tovább
04
May
2015
A Sopron és a Paks jutott tovább
2015. május 4.  |  06:22
Férfi NB I. A-csoport, rájátszás az 1-8. helyért

Pakson és Kaposváron is ötödik meccs döntött a négybe jutásról. Az ASE végig uralta az első félidőt, de nem nyugodhatott meg, mert a Falco végig ott loholt a nyakán. Perl Zoltán vezérletével a harmadik negyedben fordítottak a szombathelyiek, és a záró játékrész elején már tíz ponttal is vezettek. A hajrát azonban Braniszlav Dzunics együttese bírta jobban, és öt pontos győzelmének köszönhetően bejutott az elődöntőbe, ahol majd a Kecskemét lesz az ellenfele. A Sopron szervezett csapatjátékával meglepte a hazai pályán játszó Kaposvárt, amely a végére elfáradt. Milos Boriszov ma is extra volt, az SKC szerdán a címvédő Szolnok ellen folytatja.

Atomerőmű SE - Falco-Trend Optika KC Szombathely 87-82 (26-20, 20-23, 15-26, 26-13)
ASE Sportcsarnok, 1500 néző
Vezette: Kapitány G., Hegedűs T., Török R. (Faidt)
ASE: Dugat 18/6, Medve 2, Eilingsfeld 12/3, Evans 14, Szabó Zs. 19/12. Csere: Kovács Á. 4, Jones 10, Baki 4/3, Tóth Á. 2, Körtélyesi 2.
Falco: Váradi 2, Doyne 5, Hall 2, Majsztorovics 14/3, Krisztanovics 17/3. Csere: Perl 19/3, Bognár 13/6, Dukics 10/6.

A párharc végeredménye: 3-2 a Paksnak.

Braniszlav Dzunics, az ASE edzője: Úgy érzem, a negyedik negyedben sikerült olyan irányba vinni a Falcot, amely után agresszív védekezést, és sok gyors támadást tudtunk indítani, és néhány nagyon fontos támadólepattanót szedni. Gratulálok a fiúknak, megérdemelten győztek, és gratulálok a Falcónak is, jó ellenfél volt. Holnaptól készülünk a Kecskemét ellen.

Kálmán László, a Falco edzője: Tudtuk, hogy ha az ASE nem tudja az első negyedben elkapni a ritmust, akkor lehet esélyünk. A harmadik negyedben nagyon összeállt a védekezésünk, és a támadásunk is, de a negyedik negyed elején nem állítottuk meg a Paks rohanását. A játékvezetők is belenyúltak, hiszen Majsztorovics a harmadik negyed elején már a negyedik faultját kapta. Kicsin múlt.

Kaposvári KK - Sopron KC 81-86 (20-23, 21-23, 22-16, 18-24)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
Vezette: Cziffra Cs., Györffy P. A., Jakab L. (Várhalmi)
Kaposvár: Frazier 11/3, Fodor 12, Raivio 19/6, Hendlein 8, Spica 23 Csere: Jancsikin 6/6, Horváth M. 2, Benke -
Sopron: Thomas 12/3, Ruják 9/3, Boriszov 27/9, Tóth G. 8/3, Poscic 16 Csere: Edwards 12, Trepák 2, Dénes -, Takács -

A párharc végeredménye: 3-2 a Sopronnak.

Fekete Ádám, a Kaposvár edzője: Legelőször is szeretnék gratulálni a közönségünknek, óriási köszönet jár nekik az egész éves biztatásukért. Gratuláció illeti a csapatomat is a szezonban nyújtott teljesítményükért, és természetesen gratulálok a Sopronnak is. Nagyon nagyot dolgozott ebben az évadban a csapat, hatalmas dolgot vittek véghez, de sajnos ma az utolsó negyedben érdekes körülmények között vereséget szenvedtünk. Ilyen a kosárlabda. Nagyon sajnálom, hogy mindez hazai pályán történt meg, mindettől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatomra.

Sabáli Balázs, a Sopron edzője: Fejben a srácok maximálisan koncentráltak voltak, annak ellenére, hogy akadtak olyan periódusok, amikor az eladott labdáinkból tudott a Kaposvár indulni és könnyű kosarakat szerezni. Kétszer is visszajöttünk pár pontos hátrányból, és úgy érzem, hogy most csapatként jobbak voltunk, mint a Kaposvár. Ők többet hibáztak, ennek is köszönhető a mai győzelem. Két egyforma csapat csatája volt, ahogy ezt korábban már említettem, nekünk sikerült továbbjutni, ez volt a legfontosabb. A mai győzelmet Trepák Zoli édesapja emlékére szeretnénk felajánlani, aki a mérkőzés folyamán elhunyt.

Vármegyei szövetségek