Kilencedszer bajnok a Sopron
15
Apr
2015
Kilencedszer bajnok a Sopron
2015. április 15.  |  23:11
Férfi NB I. A-csoport, Középszakasz, Felsőház

A férfi felsőház utolsó előtti fordulójában a Szolnok a 20 pontos Vojvoda Dávid vezérletével nagy csatában kilenc ponttal legyőzte hazai pályán a tartalékos Sopront, ezzel megnyerte a középszakaszt, és az első helyről várja a play-offot. Kosáresőt hozott a Kaposvár-ASE rangadó, melyet a szerencsésebb hazaiak nyertek öt ponttal a remekül dobó vendégekkel szemben.

Szolnoki Olaj KK - Soproni Sördögök 67-58
Kaposvári KK - Atomerőmű SE 97-92

Férfi NB I. A-csoport, Középszakasz, Középház

A Pécs egy hullámzó meccsen 91-86-ra legyőzte a Lauber Dezső Sportcsarnokban az Albát, ezzel eldőlt, hogy a baranyaiak lesznek a hetedikek, a Szeged pedig a nyolcadik. A fehérváriak viszont 23 év után nem jutnak be a play-offba. Negyedik nekifutásra sikerült nyernie a Körmendnek a Falco ellen. Izgalmas meccset hozott a szezon utolsó vasi rangadója, az első félidőben még a vendégek vezettek, ám a 23 pontos Popadics és a 32 pontig jutó – közte kilenc tripla – Ferencz vezérletével a szünet után fordítottak a hazaiak.

PVSK-PANNONPOWER - TLI-Alba Fehérvár 91-86
Egis Körmend - Falco-Trend Optika KC Szombathely 101-90

Férfi NB I. A-csoport, Középszakasz, Alsóház

Az alsóház ötödik fordulójában a sereghajtó Zalaegerszeg a szezontól búcsúzó Nyíregyházával játszott. A kék-fehérek szinte végig kezükben tartották a mérkőzést, és megérdemelten nyertek tizenhat ponttal. Egyelőre még nem dőlt el tehát, hogy melyik csapat kezdi pályaelőnnyel a play-outot.

Zalakerámia ZTE KK - Marso Nyíregyháza KK 79-63

Női NB I. A-csoport rájátszás az 1-8. helyért

A női döntő negyedik meccsén a DVTK hazai pályán - elképesztő hangulatban - két ponttal kikapott a Soprontól, az alapszakaszgyőztes így 3–1-es összesítéssel bajnok lett, története során már kilencedik alkalommal. Izgalmas, fordulatos küzdelmet hozott a párharc utolsó felvonása, a félidőben 31-24-re még a miskolciak vezettek. A végén 60-61-nél a fordításért támadhattak Coulibaly-ék, ám elrontották az utolsó akciót, így kikaptak.

Aluinvent DVTK Miskolc - UNIQA-Euroleasing Sopron 60-62

Vármegyei szövetségek