Pakson is kikapott a Szolnok
09
Apr
2015
Pakson is kikapott a Szolnok
2015. április 9.  |  10:45
Férfi NB I. A-csoport, Középszakasz, Felsőház

A tartalékos – Dugat, Wise, Baki, Jones és Tóth nélkül felálló – paksiak remek távoli dobásaiknak (16 tripla) köszönhetően kilenc ponttal legyőzték a címvédő Szolnokot. A második helyezett Kecskemét a 30 pontos Marko Djeraszimovics vezérletével legyőzte a Nick Raivio nélkül felálló Kaposvárt, ezzel tovább tapad az Olajra.

KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK 90-78
Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK 82-73

Férfi NB I. A-csoport, Középszakasz, Középház

A Péccsel játszott az Aréna Savariában a Falco. A sárga-feketék végig jobban játszottak ellenfelüknél, és a 27 pontig jutó Martinics vezérletével 97-77-re nyertek. Kálmán László együttese ezzel megnyerte a középszakaszt, és a hátralévő meccsek eredményeitől függetlenül eldőlt, hogy a hatodik helyről várhatja a play-offot. A másik vasi csapat, az Egis Körmend Szegeden játszott. Hiába dobott a piros-feketéknél Walker 26 pontot, 106-91-re kikaptak, ezzel eldőlt, hogy nem jutnak be a rájátszásba.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend 106-91
Falco-Trend Optika KC Szombathely - PVSK-PANNONPOWER 97-77

Férfi NB I. A-csoport, Középszakasz, Alsóház

Az alsóház hatodik fordulójából előrehozott (már „tétnélküli”) mérkőzésen a Nyíregyháza könnyed győzelmet aratott a színmagyar csapattal felálló Jászberény felett.

Marso Nyíregyháza KK - FAIRIUM JKSE 94-78

Női NB I. A-csoport rájátszás az 1-8. helyért

A címvédő PINKK a női élvonal 5. helyéért rendezett második találkozón is legyőzte a Zalaegerszeget, ám ezúttal nagy csatában. Ezzel véget ért a párharc.

ZTE Női Kosárlabda Klub - PINKK-Pécsi 424 69-75

Vármegyei szövetségek