04
Apr
2015
Fiú junior: kialakult a legjobb nyolc mezőnye
2015. április 4.  |  01:58
A kiemelt bajnokságokban a fiú junioroknál véget ért a döntőért folytatott keresztjáték. A felsőházi rájátszás utolsó két helyezettje az alsóház első két helyezettjével csapott össze. A második találkozók az első körhöz hasonlóan szorosra sikerültek: a Debrecen három pontos előnyt követően öt ponttal kapott ki a Szombathelytől (69-64), így utóbbi jutott a legjobb nyolc közé.

A Törökbálint szintén hárompontos előnnyel érkezett a SZEDEÁK elleni meccsre, és mivel csak 62-60-ra kapott ki, szintén döntőbe került. A nyolcas fináléra április 16 és 19 között kerül sor: a keresztjáték továbbjutóin kívül a Honvéd, a Vasas, a Körmend, a Fehérvár, a MAFC és a Pécs mérkőzik meg a bajnoki címért. A B-döntőt ugyanezen a hétvégén, 17-e és 19-e között rendezik meg.

A fiú kadetteknél továbbra is a Sopron és a Nyíregyháza vezeti a felsőházi rájátszás tabelláját. Előbbi a Szolnok ellen nyert legutóbb (67-50). Legközelebb, jövő szombaton ismét a Nyíregyházával találkozik, és azon a hétvégén be is fejeződik a felsőházi rájátszás.

A leány kadettek felsőházi rájátszásában sem változott az élmezőny. Az éllovas Csata 95-39-re nyert a Pécs ellen, a második Vasas pedig 103-41-re verte meg a Szekszárdot. A korosztály következő összecsapásait, amellyel náluk is befejeződik a felsőházi rájátszás, jövő vasárnap rendezik meg.

A részletes eredményeket az alábbi linkeken találják meg:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=21&year=x1415

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&szakaszid=10&year=x1415

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=40&year=x1415


Vármegyei szövetségek