Férfi válogatott: az első szűkítés
05
Feb
2021
Férfi válogatott: az első szűkítés
2021. február 5.  |  13:07
Öt játékossal szűkítette az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő férfi kosárlabda-válogatott keretét Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. A döntés értelmében Hanga Ádám, Tóth Norbert, Juhos Levente, Ruják András, valamint Hendlein Roland valószínűleg nem lesz az utazó keretben.
 
- Ez most egy elméleti szűkítés, addig, amíg nem lesznek meg az első teszteredmények, még változhat a keret összetétele – mondta a kapitány. – A csapatból most hat embernek nincs kellő mennyiségű antitest a szervezetében, így figyelnünk kell, nehogy ismét olyan nehézségekkel kelljen a tesztelések során szembe néznünk, mint Szlovéniában. Most azok élveznek elsőbbséget, akiknek van antitest a vérében, szerencsére a keretünk jelentős részére ez igaz.
 
Sztojan Ivkovics hozzátette: a kerettel vasárnap találkozunk, akkor átbeszélünk mindent, s ezután véglegesítjük majd a szűkítés első körét. Az utazók névsorát pedig közvetlenül az indulás előtt jelölöm majd ki. Hallottam arról, hogy néhány embert hiányolnak egyesek, a válogatási elveimen nem változtatok ezután sem, de bővebben erről a jövő heti sajtótájékoztatón beszélek.

Vármegyei szövetségek