Női egyetemi bajnokság: 100 fölötti tempóban zárta az évet a címvédő TF
15
Dec
2021
Női egyetemi bajnokság: 100 fölötti tempóban zárta az évet a címvédő TF
2021. december 15.  |  12:00

Két halasztott mérkőzés maradt decemberre a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a DEAC minden negyedet megnyerve verte biztosan a betegségek "tizedelte" Miskolcot, a nyugatiban pedig a címvédő TFSE 100 pont fölé jutva tartott - különösen az első negyedben - erődemonstrációt Szombathelyen

 

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők

 

 

Keleti csoport, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

DEAC - Miskolci Egyetem 93-61 (27-20, 23-13, 21-14, 22-14)

Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 10 néző. V.: Kisházi, Bács.

DEAC: MEZEI 6, Holinka-Miklós 8 SZABÓ G. 17, SZABÓ Z. 29/6, Herdon 5. Csere: Gaál 3/3, Sükei 5/3, Szabó Cs., Pallai, Ocsenás 4, BACZUK 5/3, KŐRÖSI 11. Edző: Kászoni Boglárka.

Miskolci Egyetem: Takács 8/6, Kecskés 9/3, NAGY E. 10/6, SZEGECZKI 18/3, KABABIK 8. Csere: Simon 8. Edző: Lippai Szabolcs.

Jó ritmusban kezdtek a miskolci egyetemisták ezáltal kisebb előnyre tettek szert, ám a hajdúságiak mindössze 4 perc alatt ledolgozták a hátrányukat, Holinka-Miklós Hanna akciója után már a fehér-feketék vezettek. (11-10) Az első felvonás hátralévő idejében igyekeztek tovább növelni előnyüket a hazaiak, ami a végül 29 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát elérő Szabó Zita remekelésének köszönhetően sikerült is: tíz perc játék után már hétpontos vezetésnek örülhettek (27-20). A folytatásban sem csökkent a cívisvárosiak lendülete, egy 9-3-as futással próbáltak nyomást gyakorolni a borsodiakra. Később Szabó Gréta sikeres középtávolijával 15 pontra hízott a két gárda közötti differencia (40-25). Az etap során az egészpályás hazai védekezés következtében nem sok lehetőséghez jutottak a vendégek, így szünetre már tetemesebb előnnyel mehetett a DEAC (50-33). Fordulás után Szabó Zita egy hárompontossal nyitotta a második felvonást, s Szabó Grétával kooperálva bravúros kosarakkal növelte a hazai előnyt, ezzel gyakorlatilag el is döntve a találkozót. A Miskolc részéről leginkább szép megoldásaival Szegeczki Nóra próbálta tartani a lépést a hazaiakkal, Kababik Bianka pedig a lepattanók megszerzésében jeleskedett, ám a 4. negyed előtt már több mint hússzal "mentek" Kászoni Boglárka tanítványai (71-47). A véghajrában a 17-2-es hajdú-bihari rohammal a debreceniek fölényessé tették sikerüket a mindössze 6 játékossal érkező borsodi hölgyekkel szemben.

Kászoni Boglárka: - A lányok negyven percen keresztül, olyan kosárlabdát játszottak, amilyenre büszkék lehetnek. Futottak, védekeztek és kiszolgálták egymást, aminek meglett az eredménye. Remélem, hogy ezt tudjuk folytatni a jövőben. Köszönjük a mérkőzést a Miskolcnak és további sok sikert nekik.

Lippai Szabolcs: - Sajnos hirtelen betegséghullám miatt csak hatan tudtunk eljönni a mérkőzésre. Mivel már eleve halasztott mérkőzés volt, így már nem tudtuk tovább halasztani a meccset. A lányok nagyon jól küzdöttek. A Debrecennek gratulálok a mérkőzéshez és az egész pályás letámadáshoz.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_676

 

A Miskolci Egyetem - BME-MAFC mérkőzést 2022. január 26-ra halasztották.

 

 

Nyugati csoport, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

SZOESE – TFSE 60-106 (12-38, 12-26, 18-16, 18-26)

Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 20 néző. V.: Kovács, dr. Popgyákunik.

 

SZOESE: Preisinger 10/3, Balogh 5/3, ,Mezősi 9/3, Püspöki 15/6, PLÓZER 19. Csere: Kardos 2, Horváth. Edző: Szabó László.

TFSE: BAA 25/3, Úr 6, Dömötör 6,  BURJÁN 20/6, KIRÁLY 12/6. Csere: BOROS 11/3, Kelemen 11/3, VÍGH 15/3. Edző: Kováts Gabriella.

 

A listavezető TFSE csapatát fogadta a SzoESE csapata. Nagy elánnal kezdték a mérkőzést a vendégek, labdaszerzés, lerohanás, tiszta kijátszott ziccerek, kemény védekezés jellemezte az első perceket a címvédő fővárosiak részéről. A hazai csapatnak a labdának a félpályán történő átvitele is nehézségbe ütközött. Szabó László ki is kérte az első idejét a 3. percben. 15-0-s TF-vezetésnél.  Ennek ellenére a hazai csapatnak nem nagyon volt ellenszere, a TFSE csapata könnyedén, megerőltetés nélkül játszva szinte akkor dobott kosarat, amikor akart, szünetig el is dőlt a mérkőzés. A harmadik negyedet ugyan megnyerte a SZOESE csapata, de összeségében elmondható, hogy a vendégek simán hozták a kötelező győzelmet. Hazai részről egyedül a dupla-duplát elérő Plózer Petra (19 pont, 10 lepattanó) játéka emelhető ki. Vendég oldalon is született egy dupla-dupla   Király Andrea (12 pont, 10 lepattanó) jóvoltából, de a TF-nél sokkal több volt a jó egyéni teljesítmény, így ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyert Szombathelyen a címvédő.

 

Szabó László: - Gratulálok a TF csapatának, remekül játszottak, mi csak periódusokban tudtuk megnehezíteni a dolgukat. Sok sikert kívánunk nekik és köszönjük, hogy megtiszteltek azzal minket, hogy végig jól játszottak.

Kováts Gabriella: - A lányok meglátták a kosárlabda szépségét, átadták nekünk, önfeledten játszottunk, élveztük, hogy kosárlabdázunk, mindjárt szünet van, karácsony van és ez kiteljesedett a pályán is. Gratulálok az ellenfélnek, és a saját lányaimnak is.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_677
 

 

Fotó: SzoESE

Vármegyei szövetségek