2020/2021 - TF-BP U20 – Egis Körmend U20 73–93
04
Jun
2021
2020/2021 - TF-BP U20 – Egis Körmend U20 73–93
2021. június 4.  |  11:49
Az első nap két vesztes csapata találkozott a pénteki korai időpontban. Az alapszakaszt megnyerő körmendiek lehettek a csalódottabbak, hiszen egy szoros végjáték után kaptak ki a pécsiektől, a TF az első félidei szoros végjáték után végül simán kikapott az Alba Fehérvár csapatától.
 
Felváltva estek a kosarak, de a vasiak tartottak előrébb az első percekben. Aztán egy kétes ítélet borzolta a kedélyeket, amit a körmendiek vezetőedzője szóvá is tett és meg is kapta érte az első, majd egy kissé szigorú módon a második technikaiját is, emiatt pedig fel kellett vonulnia a lelátóra. Sokpontos első negyed után főleg Takács és Kiss jó játékának köszönhetően vezettek 5 ponttal. (24-29)
 
Továbbra is paprikás hangulatban folytatódott a párharc, sportszerűtlen hibákat és eladott labdákat láthatott a közönség, amiből a piros-feketék jöttek ki jobban és a negyed derekára már 10 pont fölé nőtt a különbség. 6 perc kosárcsend következett a fővárosi oldalról, a Körmend pedig megnyugodott és Kenéz vezérletével és okos összjátékokkal 26 pontos előnyre tettek szert, ami a félidő végére meg is maradt. (36-63)
 
Karosi állt csapata élére próbálta csökkenteni a különbséget, védekezést is váltott a Kasza-legénység, de a játék képében érdemben nem történt nagy változás. Továbbra is a Kiss-Takács-Kenéz trió vitte a prímet a másik oldalon. Kintről pontosabban célzott a Körmend, viszont az eladott labdáikból Szántó és Bálint szerzett könnyű kosarakat, igy a különbség is megmaradt. (58-82) 
 
8 pontot szerzett zsinórban TF, de Balogh triplájával és Oroszi közelijével újra visszaállt a differencia. Végül magabiztos nyertek a körmendiek (73-93), akikre este sorsdöntő mérkőzés vár, és ha be akarnak jutni a holnapi elődöntőbe, meg kell verniük a fehérváriakat. A szabályok értelmében Kocsis Tamás vezetőedző nem állhat majd csapata rendelkezésére. A TF pedig délután a Rátgéber csapata ellen folytatja mai programját.
 
 
Nagy Bálint, a TF-BP U20 vezetőedzője: Sajnos megint adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfelünknek. Megint úgy érzem, hogy olyan hibák jöttek elő, amik az előző mérkőzésen is. A nagyon kulturált, nagyon szép játékot játszó Körmend ellen sajnos ennyire voltunk csak elegek. Mondták, hogy említsem meg, hogy nekem most el kell innen mennem, remélem visszaérek a következő mérkőzésre, de a kisfiam úgy döntött, hogy most megszületik.
 
Palánk Bálint, az Egis Körmend U20 másodedzője: Azt gondolom, az első félidőben jól működött a játékunk, megtaláltuk a megoldást a TF védekezése ellen, s támadásban jó százalékkal értékesítettük a lehetőségeinket. A második félidőben a TF letámadásos védekezése megzavart minket, de úgy gondolom, hogy a harmadik negyed végére ezellen is megtaláltuk az ellenszert. A negyedik negyedben, ahogy fáradtunk, egyre többet hibáztunk, emiatt volt egy kicsit nehézkesebb a vége. Örülünk a győzelemnek, és este megpróbálunk minden tőlünk telhetőt!

Vármegyei szövetségek