2020/2021 - Cívis KK U14A – MAFC/A 65-68
07
May
2021
2020/2021 - Cívis KK U14A – MAFC/A 65-68
2021. május 7.  |  14:04
A Cívis KK – MAFC összecsapással kezdődött meg a helyosztó az 5-8. helyért.
 
Kiegyenlítetten, ám sok hibával kezdődött a mérkőzés. A debreceni csapat az első mérkőzéséhez hasonlóan főleg Fekete-Gál Csongor kosaraival próbált előnyt kiépíteni, míg a MAFC játékosai igyekezték jobban elosztani a terhet egymás között. Az első negyedben végig fej-fej mellett haladt a két gárda, Gyenes Ádám negyed végén szerzett pontjaival azonban végül 21-19-re a budapestiek vezettek.
 
Az új ötösökkel hatékonyabb lett a MAFC játéka, míg a Debrecen nem tudta kihasználni a magasságbeli fölényéből adódó előnyét - könnyű eladott labdákkal növelte előnyét a fővárosi alakulat. Gál Balázs időkéréssel próbálta elejét venni annak, hogy nagyobb hátránnyal vonulhassanak szünetre fiai, azonban így is 11 ponttal Nagy Krisztina tanítványai álltak előrébb a nagyszünetben.
 
A fordulást követően az öltözőben maradt a Cívis KK. Főleg Molnár Tamás extra középtávoli, illetve távoli dobásainak köszönhetően gyorsan elérte a differencia a 17 pontot, aminek következtében újra magához hívta fiait Gál Balázs. Stabilizálódott a hajdúságiak játéka, így közelebb tudtak férkőzni ellenfelükhöz, és 30 perc játék után 58-44-es MAFC-vezetéssel várhatták a felek az utolsó tíz percet.
 
A záró játékrészben sikerült a Debrecennek ritmust váltania és hibára kényszeríteni a vendég játékosokat. Öt perccel a mérkőzés vége előtt mindössze 6 pont volt a különbség, amikor Nagy Krisztina kért időt. Higgadt befejezésekkel ugyan javult a MAFC játéka, azonban nem tudta már leszakítani újra ellenfelét. Az utolsó támadásra egylabdás küzdelemmé alakult a mérkőzés, azonban a kritikus pillanatokban higgadtabb tudott maradni a budapesti csapat, így készülhet az ötödik helyért tartandó összecsapásra.
 
 
Gál Balázs, a Cívis KK U14A vezetőedzője: Nagyon sajnálom, hogy pár ponttal alulmaradtunk a MAFC-cal szemben. Pár alkalommal már találkoztunk a bajnokság során, és soha nem volt könnyű a találkozó. Bizonyos dolgokat megszerettünk volna valósítani, és csak magunkat okolhatjuk, hogy ilyen szoros végjátékba mentünk bele, ugyanis két és fél negyedig rengeteg hibával játszottunk mind támadásban, mind védekezésben. Nagyon sok koncentrációs hiba volt, nagyon indiszponáltan játszottunk, és nagyon puhák voltunk a párharcokban. Olyan előnyt engedtünk az ellenfélnek, ami után nagyon sok energiát vett ki belőlünk, hogy visszajöjjünk. Az nagyon becsülendő, hogy visszatudtunk jönni, és egylabdás találkozó lett belőle, de tehettük volna ezt simábbá, ha határozottabbak vagyunk. 
 
Nagy Krisztina, a MAFC/A vezetőedzője: Büszke vagyok a csapatomra, mert már nagyon hosszú ideje arra készülünk, hogy egy ilyen nagyon szoros mérkőzést hogy lehet megnyerni, és ez most sikerült is. Azt gondolom, hogy mindent beleadtak a srácok támadásban és védekezésben is. Nagyon akarták ezt a győztes meccset, ami sikerült is, úgyhogy gratulálok a csapatomnak és a Debrecen csapatának is!

Vármegyei szövetségek