2018/2019 - Nyíregyháza Blue Sharks - Pécsi VSK-VEOLIA 90-78
26
Apr
2019
2018/2019 - Nyíregyháza Blue Sharks - Pécsi VSK-VEOLIA 90-78
2019. április 26.  |  12:00
A második nap első találkozóján a Nyíregyháza és a Pécs csapott össze egymással, mindkét együttes vereség után érkezett erre a találkozóra.

Az első negyedben lényegében egy csapat volt a pályán, a Fazekas Csaba, Mokánszki Máté, Sitku Márton trió vezette nyírségiek 22 pontos előnyt építettek ki ebben a szakaszban, a játék minden területén ellenfelük fölé nőttek. A Pécset dicséret illeti, mert nem adta fel ezt követően, de igazán szorossá már nem tudta tenni a mérkőzést, amelyet végül 12 ponttal nyert meg Sitku Ernő gárdája, így esélyt hagyott magának a szombati elődöntőbe jutásra.

Sitku Ernő (Nyíregyháza Blue Sharks): Teljesen más mentalitással kezdtük el a mérkőzést, mint tegnap, amivel megleptük ellenfelünket. Jó szellemben, csapatjátékot bemutatva tudtunk kosárlabdázni, és tudtuk megállítani a Pécs minden próbálkozását. Sajnálatos, hogy meccs közben két emberünk is megsérült, de hozzáállásukat mutatja, hogy ezzel együtt végig pályán voltak! Most a legfontosabb, hogy készüljünk az esti meccsre, ahol a MAFC vár ránk!

Juhász Olivér (Pécsi VSK-VEOLIA): Gratulálok a Nyíregyháza csapatának a győzelemhez! Sajnos mi csak a második negyedben kezdtük el a mérkőzést, ami addigra nagyjából el is dőlt. Nagy elszántsággal, sok energiával, kevésbé pontosan és nem elég tudatosan kosárlabdáztunk három negyeden keresztül. Ez egy döntőn ennyire elég.

Vármegyei szövetségek