2018/2019 - Szolnoki Olaj KK - Nyíregyháza Blue Sharks 87-61
25
Apr
2019
2018/2019 - Szolnoki Olaj KK - Nyíregyháza Blue Sharks 87-61
2019. április 25.  |  22:20
Az ebéd utáni szieszta lezárásakor kezdődött a Szolnok-Nyíregyháza meccs: a nyolcasdöntőbe az A-csoport negyedik helyén érkező szolnokiak érvényesítették akaratukat, illetve elszántságukat a B-csoport Piros csoportjának második helyéről érkező Kék Cápák ellen.

Taiwo hamar összehozta a maga dupla-dupláját (12 pont, 10 lepattanó), a szolnoki támadások jóval több lábon álltak, mint az egyre inkább kiismerhető nyírségi attakok. Csák, Rudner, illetve az egyéni megoldásokat ezúttal is bátran és legalább annyira sikeresen alkalmazó Frikker is elég sok pontot szerzett, míg túloldalon kevesebben tettek hozzá két számjegyű ponttermést, ráadásul a kiegészítőnek gondolt játékosok sem játszottak eléggé határozottan.

Ellentétben a szolnokiakkal, akiknél gyakorlatilag aki bejött, be is talált. Ráadásul az eladott labdákból a kis Olaj nagyon gyors ellencsapásokat vezetett - ezekből is eredményes volt. Mindezt tetézte a Nyíregyháza roppant gyenge büntetőzése. 87-61-re nyert végül Szarvas Gábor csapata.

Szarvas Gábor (Szolnoki Olaj KK): Fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a csoportmeccseket. A Nyíregyháza a mérkőzés nagy részében zónavédekezést alkalmazott, ami ellen nagyon szeretünk támadni. Védekezésben nagyszerű munkát végeztünk Fazekason és Mokánszkin. Nem volt ma gyenge pontja a csapatnak, mindenki kivette a részét a győzelemből.

Sitku Ernő (Nyíregyháza Blue Sharks): Gratulálok a Szolnoknak, a felnőtt csapatokhoz méltóan játszottak, így nekünk esélyt sem hagytak. Mi sajnos megilletődötten játszottunk, túlságosan tiszteltük ellenfelünket. A továbbiakban mindenképpen többet kell nyújtanunk!

Vármegyei szövetségek